Türkiye sanat dünyasının en güçsüzleri listesinde

Hyperallergic'in her sene yayınladığı "Sanat Dünyasının En Güçsüz İsimleri" listesinde bu yıl "Türk Sanat Dünyası" 16'ncı sırada yer alıyor. Listede Trump karşıtı sanatçılar, sanat gazetecileri ve yaşayan sanatçılar gibi isimler de var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'li sanat yayını Hyperallergic'in her sene yayınladığı "Sanat Dünyasının En Güçsüz İsimleri" listesinde bu yıl "Türk Sanat Dünyası" yer alıyor. "Bazıları parayı, ünü ve gücü umursar, bizse başka bir yere bakıyoruz," denilerek hazırlanan 20 kişilik listede Trump karşıtı sanatçılar, sanat gazetecileri, yaşayan sanatçılar gibi isimler de var.

Listeye 16'ıncı sıradan giren Türkiye'ye dair notta şu ifadeler yer alıyor: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fırtınalı saltanatının dondurucu bir etkisi oldu. Olabilecek en çılgınca şey oldu ve Ankara'daki bir fotoğraf sergisinde Rus Büyükelçisi'ne suikast düzenlendi ama aynı zamanda -bunlar küçük örnekler aslında- yobazlar içki içildiği için galeri açılışlarını bastı, Akbank Sanat'taki Barış-Sonrası sergisi iptal edildi.

Hyperallergic'in "2016'da Gerçekleşen 15 Sansür" listesinde de Akbank Sanat'ın Uluslararası Küratör Yarışması'nı kazanan Katia Krupennikova'nın Barış-Sonrası sergisinin sansürlenmesine yer veriliyor.