Contemporary Istanbul 11'inci yılında

Contemporary Istanbul, bugün kapılarını açıyor. Dünyadan ve Türkiye’den çağdaş sanat eserlerini sanatseverlerle buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fuarda Türkiye'den REM Galeri, The Pill, Mixer, Bozlu Art Gallery, Galeri Nev İstanbul, Alan İstanbul, Öktem&Aykut, yurt dışından da Galeri Lelong, Lazarides, Aria Art Gallery, ACAF Projects başta olmak üzere 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500’ü aşkın eseri görülebilir.

Contemporary İstanbul'a Abdülhamid baskınıContemporary İstanbul'a Abdülhamid baskını

Ekonomik ve siyasi kriz gölgesinde başlayan fuarın bu versiyonu çağdaş sanat piyasası açısından da merak konusu. Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli yapılan basın toplantısında bu durumla ilgili şunları belirtti: "Yalnızca Türkiye için değil bölge genelinde de zor bir yıl geçirdik. Bunun neticesinde İstanbul’un daha da güçlü bir kültür ve sanat merkezi olarak konumlanabilmesi için kurumlar, müzeler, galeriler ve sanat piyasasının önemli oyuncuları ile birlikte hareket etmemiz gerektiğine karar verdik. Bu işbirliği ve birliktelik ile gücümüzün de katlanarak artacağını ve bu gibi zor zamanlarda birbirimizi desteklememiz gerektiğini düşünüyoruz."

Güreli aynı zamanda İKSV ile iletişim içinde olarak bundan sonraki senelerde bienalle eş zamanlı olarak fuarı Eylül ayında gerçekleştireceklerini açıkladı.

cont2 Gaia Gallery, Arda Yalkın, St. Celebrity No.7, Hahnemühle kağıdı üzerine arşivsel baskı, 108x137 cm., Edition 1 of 3, 2016

Contemporary Istanbul bu yıl için bir ilke imza atarak, Collectors’ Stories bölümünde Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri sanatseverlerle buluşturacak. Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçeceği eserler CI Artistik Danışmanı Marc-Olivier Wahler’in küratörlüğünde ve Doç. Dr. Marcus Graf’ın koodinatörlüğünde sergilenecek.

cont3

Contemporary Istanbul’un bu yılki programının yeniliklerinden CI Design, 22 Ekim - 4 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 3. Istanbul Tasarım Bienali ile eş zamanlı olarak fuarda yerini alacak ve bienalin yarattığı sinerji etrafında yoğunlaşacak.

Fuarda ayrıca kurumların çalışmaları, solo şovlar ve PLUGIN bölümü yer alacak. Çağdaş sanat alanında konuşmaların yer alacağı CI Dialogues da gerçekleştirilecek.