Efes kazıları Türklere verildi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Efes kazılarının geleceğiyle açıklamalar yaptı. Bakan Avcı, Efes'te önümüzdeki yıl Türk arkeologların çalışacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya’nın Türkiye’ye karşı olumsuz diplomatik ilişkilerinden kaynaklı iptal edilen Efes arkeolojik kazıları ile ilgili önemli mesajlar veren Bakan Avcı, Avusturya’dan diplomatik olarak konuyla ilgili herhangi bir olumlu adım gelmediğini, Dışişleri Bakanlığı ile görüşerek yakın zamanda son kararı vereceklerini kaydetti.

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in haberine göre Türk arkeolojisinin bilgi, tecrübe ve ekonomik güce sahip olduğunu ifade eden Avcı, önümüzdeki dönem arkeolojik kazılara Türk arkeologları ile devam etmek istediklerini, bu konuda bir üniversite ile de görüşmelerin sürdüğünü, Efes’i Türklerin kazmasını istediğini söyledi.

'AKM YIKILACAK'

İstanbul Taksim’deki AKM binasıyla ilgili de konuşan Bakan Avıc, binanın ömrünü tamamladığının raporlarla kesinleştiğini ve yıkımın gerçekleşeceğini söyledi. Bakan Avcı, bulunduğu alana eskisinden daha kullanışlı, içinde büyük bir opera salonunun da yer alacağı daha büyük bir bina yapılacağını açıkladı. Bu konuda çalışmaların sürdüğünü ve epey yol alındığını belirten Avcı, gelişmelerin yakın bir zamanda basınla da paylaşılacağını ifade etti.