'Meğer kalp krizi geçiriyormuş, ayakta'

Tuncel Kurtiz üç yıl önce bugün hayata veda etti... Bavul dergisi ise eylül sayısını Kurtiz'e ayırdı. Dergide Nejat İşler ve Güven Kıraç, usta oyuncuyu anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Usta sinema ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz'in ölümünün ardından üç yıl geçti.

Arkasında yüzlerce film, tiyatro oyunu ve dizi bırakan Kurtiz için Edebiyat&Sokak dergisi Bavul Dergi eylül sayısında özel bir dosya hazırladı. Dosya kapsamında Nejat İşler, Ahmet Boyacıoğlu ve Güven Kıraç birer yazılarıyla yer aldılar. Ayrıca Tuncel’in köyü Çamlıbel köyünden tanıklıklara da paylaşıldı.

Nejat İşler, “Yaşıyoruz, çünkü profesyonellerle karşılaştık. Abilerden, ablalardan, dayılardan, halalardan bahsediyorum” dediği yazısının devamında şöyle diyor:

“Tuncel abi, yürüyerek uzadı buralardan. Yatakta değil, hastanede değil, miskinken değil, sarhoşken değil, kırgınken, küskünken değil, dipçik gibiyken “saklandı”. Miladımız az, biriktirdiğim çok. Tek kere gördüm sıkıldığını, Ankara’da film çekerken, 'Yoruldum artık, bırakacağım,' dedi, şaşırdım… Meğer kalp krizi geçiriyormuş, ayakta, yine ayakta...

Mutasarrıf çocuğu, Arnavutköylü, Amerika eğitimli bir adam. Eyüp Akarçeşme’deki işçi sınıfından abilerime benzemiyor sanırsınız. Hakan abinin annesi Dursen Hala’ya “Dulcinea” diyen abilerim, Don Kişot’u bilir, gelecekte Tuncel Kurtiz’le beni yan yana göreceklerini umarlardı. Oldu... Yine Grup Yorum 25. Yıl İnönü konserindeki haykırışıyla bitireyim hasbıhali. “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi...”

'Büyük usta böyle istedi''Büyük usta böyle istedi'

Güven Kıraç ise dergideki yazısında şunları söylüyor: “Tuncel abi, tam bir doğa insanıydı, çevreciydi. Zaten bir şekilde onun yaşadığı topraklara yolunuz düşerse Kaz Dağları’nda yaşadığı yerleri görürseniz söze ne hacet kalır anlarsınız diye düşünüyorum. Kendisine doğayla iç içe bir yaşam kurmuştu. Köylüyle de arası çok iyiydi, herkes onu tanır severdi. Cenazesini de oraya defnettiğimizde büyük bir izdiham oldu. Onu çok büyük kalabalıkla sonsuzluğa uğurladık.”