Kazı başkanı halkla ilişkiler mezunu çıktı

'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) operasyonları' kapsamında gözaltına alınan Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan'ın halkla ilişkiler mezunu olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2014 yılında hayatını kaybeden Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt’in yerine atanan ve önceki gün gözaltına alınan Müslüm Ercan’ın Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu olduğu öğrenildi.

Göbeklitepe'deki gelişmeleri bugünkü köşesine taşıyan Habertürk gazetesi yazarlarından Serpil Yılmaz, 'Göbeklitepe için yeni bir şans' başlıklı yazısında, "Bu yıl açılan Urfa Arkeoloji Müzesi, Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi Müdürlüğü’ne atanan Müslüm Ercan’ın, Urfa’ya 20 km. mesafede bulunan Göbeklitepe’ye Kazı Başkanı olarak da atanmasını hayretle karşılamıştım" dedi.

'NASIL BAŞARDI'

Ercan için "Hangi kazı deneyimi ile UNESCO Dünya Miras Listesi’ne aday olan Göbeklitepe’deki kazıdan sorumlu olacaktı?" sorusunu soran Yılmaz şunları anlattı: "Bu da yetmiyormuş gibi, birbirini denetlemesi ve fikir zenginliği oluşturması beklenen Koruma Kurulu’na da müdür yapılmıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teftişlerine ve açtığı sayısız soruşturmaya rağmen orada kalmayı nasıl başarıyordu? Selçuk Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu bu zat, ömrünü arkeoloji alanına adamış Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt’in 2014 yılında vefatıyla boşalan görevine atanabildi."

cigdem Bu yıl kazı alanında çalışma yapmasına izin verilmeyen Prof. Dr. Klaus Schmidt‘in eşi, çalışma arkadaşı arkeolog Çiğdem Köksal-Schmid, Müslüm Ercan'ın açığa alınmasının ardından sosyal medyadan bir açıklama yapmıştı. Köksal-Schmid mesajında, ”Bana, Klaus a, Klaus un hatırasına ve Göbekli Tepe ye yaptıklarından dolayı ben onu çoktan , insanlıktan açığa…” notunu düşmüştü.

YAZININ TAMAMI