'Ben onu çoktan, insanlıktan açığa...'

Prof. Dr. Klaus Schmidt'in eşine kazı çalışmaları için izin vermeyen Göbeklitepe Kazı Başkanı Müslüm Ercan 'FETÖ’ye üye olmaktan' açığa alındı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Şanlıurfa Müze Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Başkanı Müslüm Ercan açığa alındı.

Bu haberin üzerine, yıllarca Göbeklitepe'de kazı çalışmalarını yürüten, iki yıl önce ise hayatını kaybeden Prof. Dr. Klaus Schmidt'in eşi, çalışma arkadaşı arkeolog Çiğdem Köksal-Schmid sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.gobeklitepe1

Bu yıl kazı alanında çalışma yapmasına izin verilmeyen Köksal-Schmid, ''Bana, Klaus a, Klaus un hatırasına ve Göbekli Tepe ye yaptıklarından dolayı ben onu çoktan , insanlıktan açığa...'' notunu düştü.

TEK YETKİLİ OLMUŞTU

Prof. Dr. Klaus Schmidt'in 2014'te yaşamını yitirmesinin ardından Müslüm Ercan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kazı başkanlığına getirilmiş, ayrıca Şanlıurfa Müzesi Müdürü olarak atanmıştı. Ayrıca Göbeklitepe alan yöneticiliğinin de Koruma Kurulu Müdürü Ferhat Karagöz'den alınıp Ercan'a verildiği belirtilmişti. Böylelikle Ercan, farklı sorumluluklarla alandaki tek yetkili kişi olarak öne çıkmıştı. Ercan'ın başında bulunduğu heyet, arkeolog Çiğdem Köksal-Schmidt'in kazı alanında çalışma yapmasına ise izin vermemişti.