Kulis: 'Mutsuz AK Partililer' YRP'de toplandı, yerelde sıkıntı var

Gazeteci Nuray Babacan, "Son dönemde açıklanan YRP adaylarının büyük bölümünün eski AKP’li olması yerelde ciddi sıkıntı yaratıyor" diye yazdı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nuray Babacan bugün Gazete Pencere'deki köşesinde 'AKP’de üç kriz: Deprem, emekliler ve YRP' başlıklı bir yazı yazdı. 

Babacan'ın Yeniden Refah'ı ele aldığı bölüm şöyle: 

"AKP’de merakla izlenen diğer konu ise YRP. Yeniden Refah Partisi ile pek de ‘içten olmayan’ görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından AKP’lileri başka bir kaygı aldı. Son dönemde açıklanan YRP adaylarının büyük bölümünün eski AKP’li olması yerelde ciddi sıkıntı yaratıyor. Bu konudaki en iddialı transfer Şanlıurfa adayı Kasım Gülpınar olmuştu. Gülpınar depremi sadece kendisiyle kalmadı. Gülpınar eski arkadaşlarını da YRP’ye taşıdı. AKP’nin eski Şanlıurfa Belediye Başkanı Nihat Çiftçi YRP’den Karaköprü adayı, Hasan İzol Siverek adayı yapıldı. Faruk Septioğlu Elazığ’dan aday gösterildi.

'MUTSUZ AKP'LİLERİ TOPLADI' 

YRP, özellikle güçlü olduğu illerde neredeyse mutsuz tüm  AKP’lileri topladı. Şanlıurfa dışında, Sakarya, Konya, Kahramanmaraş, Bitlis ve Bingöl gibi illerde adayların büyük bölümünü eski AKP’liler oluşturdu. Bu konuda Sakarya en iddialı illerden biri,  Kaynarca, Gelve, Karasu, Akyazı ve Hendek ilçelerinin tamamında adaylar eski AKP’li. Ankara’da Akyurt eski belediye başkanı YRP’ye geçerek aday oldu.

Bu örnekleri arttırmak mümkün. Bu adayların bazılarının kazanma olasılığının yüksek olduğu iddia edilirken, her durumda AKP’nin oylarının düşmesine neden olacağı konuşuluyor. Buna bir de MHP’ye bırakılan yerlerle ilgili rahatsızlıkları eklersek, parti örgütünün pek mutlu olduğu söylenemez…"

 

(HABER MERKEZİ)