Küba'da küçük ve orta boy özel işletmelerin kurulmasına izin

Küba'da küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurulmasına izin veren yasa onaylandı. 100'e kadar çalışanı olan işletmelere izin verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küba yönetimi, cuma günü küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurulmasına izin veren yasayı onayladı. Bu, devlete ait şirketlerin norm olduğu komünist ülkede büyük bir değişim olarak yorumlanıyor. Yeni kurallara göre, 100'e kadar çalışanı olan işletmelere izin verilecek.

Küçük ve orta ölçekli işletmeler için yeşil ışık, Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel'in video konferans yoluyla katıldığı bir Devlet Konseyi oturumu sırasında yakıldı. Ulusal Meclis'in internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Devlet Konseyi mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ülkenin üretken dönüşümünün bir parçası olarak ekonomiye dahil olmasını öngören kararı onayladı" denildi.

Küba yönetimi, ülkedeki sektörlerin büyük çoğunluğunda özel teşebbüslerin yer almasına izin verileceğini Şubat 2021'de açıklamıştı. Bu karar, devlet yönetimindeki ekonomisi ABD'nin Donald Trump döneminde yeniden getirdiği yaptırımlar ve pandemi sürecinden olumsuz etkilenen Küba için dikkat çekici bir değişim olarak yorumlanmıştı. Komünist Küba'nın ekonomisi, geçtiğimiz sene son 30 yılım en büyük düşüşüne sahne olarak yüzde 11'e yakın bir oranda daralmıştı. (BBC Türkçe, DIŞ HABERLER)

Etiketler Küba komünizm