'Kriz kâhini' Roubini 2023 için karamsar: Uzun süreli resesyon geliyor

'Kriz kahini' olarak adlandırılan ekonomist Nouriel Roubini, yıl sonundan itibaren uzun süreli resesyon beklediğini söyledi.

Roubini, 2008 ekonomi krizini önceden öngördüğü için 'kriz kahini' olarak adlandırılıyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün 75 baz puan faiz artıracağı tahmininde bulundu. Roubini, yüzde 2 enflasyon hedefi için Fed'den kasım ve aralıkta da 50'şer baz puan faiz artışı beklediğini ifade etti.

 Roubini, ABD ekonomisinde ve küresel ekonomide ise yıl sonunda uzun süreli resesyon beklediğini ifade etti. NTV'nin aktardığına göre, resesyonun 2023'te de devam edeceğini öngören Roubini, bunun S&P 500'de keskin bir düzeltmeyi beraberinde getireceğini söyledi. Roubini, ABD'de yüzeysel bir resesyon yaşanabileceğini öngörenlere şirketlerin ve hükümetlerin yüksek borç rasyolarına bakmalarını tavsiye etti. Ünlü ekonomist, dün yaptığı açıklamada, bir resesyon durumunda S&P 500'ün yüzde 30 düşebileceğini belirtmişti.

'KİMİN ÇIPLAK YÜZDÜĞÜNÜ GÖRECEĞİZ'

Roubini, "Faiz oranları ve borç ödeme maliyetleri arttıkça pek çok zombi kuruluş, zombi hane halkı, şirket, banka, ve zombi ülkeler ölecek. Böylece biz kimin çıplak yüzdüğünü göreceğiz" dedi.

Etiketler resesyon Roubini kriz