Kremlin'den ABD'ye 'suikast listesi' yanıtı: Mutlak bir yalan

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın 'işgal durumunda öldürülecek veya kamplara gönderilecek Ukraynalıların listesini hazırladığı' yönünde ABD tarafından ortaya atılan iddiaya tepki gösterdi.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ve NATO'nun Rusya'yla Ukrayna üzerinden yaşadığı gerilimde karşılıklı söz düellosu devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un arabuluculuğunda bir zirve için 'ilkesel olarak' anlaştığı haberine Kremlin'den net bir doğrulama gelmezken, Putin'in bugün Rusya Güvenlik Konseyi'ni toplayacağı açıklandı.

'PUTİN GÜVENLİK KONSEYİ'Nİ TOPLAYACAK'

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna geriliminin tırmandığını ve ülkenin doğusundaki Donbass bölgesindeki durumun 'gergin ve endişe verici' olduğunu söyledi. Bölgede top atışları ve provokasyonlar yapıldığını belirten Peskov, Putin'in bugün Rusya Güvenlik Konseyi'ni toplayacağını açıklayarak "Bu sıradan bir oturum değil" ifadelerini kullandı.

'BIDEN'LA GÖRÜŞME İÇİN SOMUT BİR PLAN YOK'

Peskov, Putin ile Biden arasında bir görüşme yapılması için henüz 'somut bir planın' olmadığını, iki liderin gerekli gördüklerinde her an bir görüşme ayarlayabileceğini ve 'diplomatik temasların aktif olduğunu' söyledi. Kremlin Sözcüsü, Putin ile Macron'un diyaloğu dışişleri bakanlıkları ve siyasi danışmanlar üzerinden sürdürmek konusunda mutabık kaldığını, Rusya ve ABD'nin dışişleri bakanlarını bu hafta görüşmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

'LİSTE İDDİASI YALAN'

Kremlin Sözcüsü, Rusya'nın 'işgal durumunda öldürülecek veya kamplara gönderilecek Ukraynalıların listesini hazırladığı' yönünde ABD'li yetkililer tarafından dün gece ortaya atılan iddiaya da sert tepki gösterdi. Peskov, bu iddia için "Mutlak bir yalan" dedi. Peskov, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği'nin Rusya'da terör saldırıları gerçekleşebileceği yönündeki uyarısını da 'son derece sıradışı' olarak niteledi.

Kremlin sözcüsünün, Donbass'daki ayrılıkçıların talep etmesi halinde Rusya'nın bu bölgeye müdahale edip etmeyeceğine dair soruyu yanıtsız bırakması da dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)