Kremlin yetkilisi: 'Putin Erdoğan'la Ukrayna tahılı sevkiyatını da görüşecek'

Kremlin yetkilisi Yuriy Ushakov, Putin'in yarın Tahran ziyaretinde bir araya geleceği Erdoğan'la Ukrayna tahılı krizine ilişkin görüşme yapacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin yarın Astana formatı kapsamında Suriye konulu yapacağı üçlü zirve öncesi Kremlin'den açıklama geldi. 

Reuters haber ajansına göre, Kremlin yetkilisi Yuriy Ushakov, Putin'in Erdoğan'la Tahran'da Ukrayna tahılı krizini de görüşeceğini söyledi. Putin'in dış politika danışmanı da olan Ushakov, “Ukrayna tahıl sevkiyatı konusu Erdoğan ile görüşülecek. Bu konuda birlikte çalışmaya devam etmeye hazırız" dedi. 

İSTANBUL'DA BU HAFTA BİR TOPLANTI DAHA YAPILMASI PLANLANIYOR

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar da bugün yaptığı açıklamada, İstanbul'da geçen hafta Rusya ve Ukrayna'dan askeri heyetlerle Birleşmiş Milletler'in (BM) diplomatik heyeti arasında yapılan görüşmelerin bu hafta devam edebileceğini ifade etti.

Akar, kuvvet komutanları ve bakan yardımcılarıyla bugün katıldığı toplantıda, Ukrayna tahılı krizi görüşmeleriyle ilgili "Tahıl ve gıda maddelerinin taşınması için bir plan üzerinde, genel prensipler üzerinde anlaşmaya varıldı. Bunun somut uygulama planına dönüşmesi için gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu hafta içinde bununla ilgili bir toplantı yapılması muhtemel" dedi.

Savunma Bakanı, görüşmenin kapsamına ilişkin "İstanbul'da bir harekat merkezinin kurulması, liman çıkış ve varış noktalarında müşterek kontrollerin yapılması ve intikal rotalarında seyir emniyetinin sağlanması gibi temel teknik hususlar söz konusu" açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)