Kremlin: Türkiye'nin Putin'e davetini değerlendiriyoruz

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Rusya lideri Putin'in Türkiye'ye davet edildiğini belirterek "Bir davet yapıldı ancak henüz belirti yok, zamanlama konusu diplomatik kanallarla netleştirilecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Türkiye'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i davet ettiğini ancak bu ziyarete ilişkin henüz bir plan olmadığını söyledi. Peskov, "Bir davet yapıldı ancak henüz belirti yok, zamanlama konusu diplomatik kanallar aracılığıyla netleştirilecek" dedi. 

LAVROV'UN ZİYARET PLANI DOĞRULANDI

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'ın haberine göre, Peskov bugün basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtladı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un 8 Haziran'da Türkiye'ye gerçekleştirmeyi planladığı ziyarete ilişkin konuşan Peskov, "Bakanın böyle bir teması planlanıyor, sonuçlarını kendi açıklayacaktır" ifadelerini kullandı.

Peskov, söz konusu ziyaretin, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler heyetleri arasında İstanbul'da yapılacak olası bir toplantı için hazırlık olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine "Tüm bunların bağlamı aynı. Dolayısıyla evet, gerçekten de buradaki tüm olaylar dolaylı olarak bağlantılıdır. Ancak böyle bir görüşmeye yönelik tam bir anlayış henüz yok." dedi.

PUTİN-ZELENSKİY GÖRÜŞME PLANI ASKIDA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le Rusya lideri Putin'in yalnızca "önceden belirlenen bir belgeyi sonuçlandırmak" amacıyla bir araya gelebileceğini belirten Peskov, bu konuda her iki tarafın da yürüttüğü çalışmaların askıda olduğunu ve ilerleme olmadığını ifade etti. 

Peskov, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Rusya'ya kısmen petrol ambargosu uygulamasına da değinerek "Bu yaptırımların olumsuz etkileri olacak. Elbette tüm kıtayı, Avrupalıları, bizleri ve tüm küresel pazarı olumsuz etkileyecek" diye konuştu. 

Kremlin Sözcüsü, ABD'nin Ukrayna'ya yönelik yeni silah sevkiyatlarına ilişkin ise "ABD'nin kasıtlı bir şekilde ve özenle ateşe benzin döktüğüne inanıyoruz. ABD son Ukraynalı kalana kadar Rusya ile savaşma çizgisine bağlı durumda" açıklaması yaptı. (DIŞ HABERLER)