Kremlin: Türkiye ve Rusya Putin'in ziyareti konusunda mutabık kaldı

Kremlin Dış Politika Danışmanı Ushakov, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bir daveti var. Putin ve Erdoğan, ziyaretin yakın gelecekte olacağı konusunda mutabık kaldı" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye yapması beklenen ziyaret konusunda Türkiye ve Rusya arasında anlaşmaya varıldığı iddia edildi. Rusya'nın Interfax haber ajansı, Kremlin'den bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Putin'in 'kısa süre içinde' Türkiye'yi ziyaret edeceği konusunda mutabık kalındığını aktardı.

SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA BİR NATO ÜLKESİNE YAPILACAK İLK ZİYARET

Reuters'ın haberine göre, Putin'in Türkiye'ye yapacağı olası bir ziyaret, Rusya-Ukrayna savaşının başladığı 24 Şubat 2022'den bu yana bir NATO ülkesine yapacağı ilk ziyaret olacak. Kremlin Dış Politika Danışmanı Yury Ushakov, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a işaret ederek, "Türkiye Cumhurbaşkanı'nın bir daveti var. Putin ve Erdoğan, ziyaretin yakın gelecekte olacağı konusunda mutabık kaldı. Ancak belli gün veya tarihler konusunda henüz konuşmadık" dedi.

ZİYARET, 31 MAYIS'TA KAMUOYUNA DUYURULMUŞTU

Kremlin, son olarak 31 Mayıs'ta da benzer bir açıklama yapmış, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın gelecekte bir görüşme yapacağını duyurmuştu. Ancak, Kremlin'in aktardığına göre, görüşmenin ne zaman ve nerede yapılacağı konusu henüz kararlaştırılmamıştı. (DIŞ HABERLER)