Kremlin: Putin'in Türkiye ziyaretinin tarihi henüz kesin değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, "Putin, Çin ziyareti sonrası Türkiye'yi ziyaret edecek" açıklaması Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov'a soruldu. Peskov, "Henüz kesin bir tarih yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyareti tarihinin henüz netleşmediğini açıkladı. Peskov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya liderinin şubat sonu da dahil farklı tarihleri konuştuğunu ancak henüz kesin tarihin belirlenmediğini söyledi.

Ukrayna'ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, "Bugün Zelenski ile görüşeceğiz. Daha sonra Putin, Çin ziyareti sonrası Türkiye'yi ziyaret edecek" demişti.

Peskov ise günlük basın toplantısında gazetecilerin Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin soruları karşısında "İki lider, şubat sonu ve diğer tarihler de dahil olası seçenekleri konuştu. Esasen her iki taraf da, salgın durumu ve liderlerin programları izin verir vermez bunun gerçekleşmesine ilgi gösteriyor. Henüz kesin bir tarih yok. Bunun mümkün olduğu kadar erken gerçekleşeceğini umuyoruz" yanıtını verdi. (Sputnik)