Kremlin: Prigojin Belarus’a gidecek, hakkında açılan dava kapanacak

Rusya hükümeti ile paralı asker grubu Wagner arasındaki krizde yeni gelişme yaşandı. Kremlin Wagner'in sahibi Prigojin'in Belarus’a gideceğini ve hakkında açılan ceza davasının kapanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wagner şirketinin sahibi Yevgeniy Prigojin'in, Ukrayna'da savaşan paralı askerlerle başlattığı "adalet yürüyüşü"yle doruğa ulaşan Rusya'daki gerilimde anlaşma sağlandı. Kremlin'den "Prigojin Belarus’a gidecek, hakkında açılan ceza davası kapanacak" açıklaması geldi. 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Prigojin'in Belarus'a gideceğini, ona ve savaşçılarına yöneltilen suçlamaların düşürüleceğini duyurdu.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukoşenko'nun girişimiyle varılan anlaşmanın detaylarını açıklayan Peskov, Lukoşenko'nun Prigojin'i yaklaşık 20 yıldır tanıdığını ve Putin'in onayıyla arabuluculuk yapmak istediğini söyledi.

'CEPHEDEKİ LİYAKATLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARAK YARGILANMAYACAKLAR'

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Rusya'da bugün yaşananları "trajik" olarak niteleyen Peskov "Anlaşmayla ilgili olarak size şu anda söyleyebileceğim başka koşul yok" dedi.

"Anlaşmayla, çok daha büyük bir hedef olan, çatışmanın ve kan dökülmesinin önlenmesi sağlandı" ifadelerini kullanan Dmitry Peskov şöyle devam etti: "Wagner'in paralı savaşçılarının üslerine dönmesi için anlaşmaya varıldı. Bu savaşçılardan bazıları, istemeleri halinde, Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayacak. Bu, yürüyüşe katılmayanları ilgilendiriyor. Geri kalan savaşçılar da cephedeki liyakatleri göz önünde bulundurularak yargılanmayacak. Onların cephedeki kahramanlıklarına her zaman saygı duyduk. Bu saygıyı her zaman muhafaza edeceğiz." (HABER MERKEZİ)