Kremlin: Odessa'da askeri hedeflere saldırı tahıl sevkiyatını etkilemez

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna'nın Odessa limanına yapılan füze saldırısında askeri altyapının hedef alındığını belirterek, "Tahıl sevkiyatı sürecinin başlamasını etkilemez, etkilememeli" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya ordusunun Odessa limanına hafta sonu gerçekleştirdiği füze saldırısının tahıl sevkiyatını etkilemeyeceğini söyledi.

Peskov, bugünkü basın brifinginde konuya ilişkin soruları yanıtladı. Odessa limanında askeri hedeflere saldırı yapıldığını belirten Peskov, "Saldırıların tahıl sevkiyat anlaşmalarını uygulamak için kullanılan altyapı ile ilgisi yok. Bu sevkiyat sürecinin başlamasını etkilemez ve etkilememelidir. Ama bu anlaşmalara göre oluşturulan mekanizmaların işleyişine dair bir değerlendirme yapabilmek için bekleyelim" diye konuştu.

'RUS TAHIL ÜRETİCİLERİNE KISITLAMALAR SÜRÜYOR'

Rusya'nın tahıl ve gübre üreticilerine dönük kısıtlamaların ise devam ettiğine dikkat çeken Kremlin Sözcüsü, Birleşmiş Milletler'in (BM) "bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini" söyledi. Peskov, “Doğrudan kısıtlamalar yok ancak özellikle de açlığın somutlaşmaya başladığı bölgeler için çok gerekli olan bu sevkiyatların tam olarak yapılmasını engelleyen dolaylı kısıtlamalar var. Bu çok önemli" diye konuştu.  

İstanbul'da imzalanan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'ndan yaklaşık 12 saat sonra Odessa limanına füzeli saldırı düzenlenmiş, anlaşma gereği tahıl koridoru güzergahında yer alan Odessa limanına yapılan saldırıda Ukrayna askeri gemisi ve ABD'nin gönderdiği Harpoon gemisavar füzelerinin olduğu deponun hedef alındığı açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)