Kral Charles'tan Noel mesajı: Yaşam maliyetlerinin artışına değindi

İlk Noel mesajında hayat pahalılığına değinen Kral 3. Charles, faturalarını ödemekte zorlanan kişilerle ilgili duyulan endişeden bahsetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’de Kral 3. Charles, ilk Noel mesajında ülkeyi etkisi altına alan hayat pahalılığına değindi. Faturalarını ödemekte, aileleri için beslenme ve ısınma sağlamakta zorlanan kişilerle ilgili duyulan endişeden bahsetti. Kral 3. Charles'ın konuşması sırasında yemek bankaları ve evsizlerin fotoğraflarına yer verildi.

Windsor Kalesi'ndeki St George Şapeli’nde Noel konuşmasını yapan Kral 3. Charles, buraya defnedilen annesi Kraliçe 2. Elizabeth'ten de bahsetti. Kral Charles, annesinin ölümünden sonra gösterilen sevgi ve paylaşılan iyi dilekleri andı. Kral 3. Charles, yemek yardımı ya da bağışta bulunan insanların “cömertliğini” övdü. Kral’ın konuşması sırasında sadece görevde olan Kraliyet ailesi mensupları görüldü. Bu yüzden Sussex Dükü ve Düşesi Prens Harry ile Meghan Markle, York Dükü Prens Andrew’den bahsedilmedi. Prens Andrew, cinsel saldırıyla suçlanıyor. 

Kraliçe 2. Elizabeth, geçen yılki konuşmasında 'gelecek nesillere görevi aktarmak gerektiğine' değinmişti. Buckingham Sarayı, Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından gerçekleştirilen bağışların, enerji faturasını ödemekte zorlanan kişilere aktarıldığını belirtmişti.

Kral ya da kraliçenin Noel konuşması yapması geleneğinin kökleri 90 yıl öncesine uzanıyor. Kraliçe 2. Elizabeth’in büyükbabası Kral V. George, ilk konuşmasını 1932 yılında radyodan gerçekleştirmiş, televizyonda yayınlanan ilk konuşma ise Kraliçe 2. Elizabeth tarafından 1957 yılında yapılmıştı. Kral 3. Charles, geleneklerin aksine konuşmasını bir masanın arkasında değil, ayakta yaptı. (BBC Türkçe)