Koronaya yakalanan işçiler 40 derece sıcakta sacdan depoya konuldu

Bodrum Vogue Otel'de çalışan iki işçi, koronaya yakalanınca demir sacdan yapılmış depoya yerleştirildi. 40 derece sıcakta depoda kalan işçiler "Bize su bile verilmiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bodrum’daki Vogue Otel'de çalışırken koronaya yakalanan iki işçi, dört gündür demir saclardan yapılmış bir depoda bekletiliyor. 

Diyarbakır ve Urfa'dan çalışmak için Bodrum ilçesi Torba Mahallesi'ndeki Vogue Otel'e giden işçilerin korona testi 27 Temmuz’da pozikif çıktı. İşçiler, depo olarak kullanılan demir sacdan yapılmış bir yapıda karantinada tutuluyor. 

Mezopotamya Ajansı'na konuşan işçilerden Mehmet Altun, kaldığı otel odasından başka odaya geçileceği söylenerek, depoya götürüldüğünü söyledi. 40 dereceyi aşan sıcakta demir sacdan yapılmış yerde kalmak istemediğini belirten Altun, “Valiliği, kaymakamlığı, 112'yi, emniyeti aradım. Hepsi birbirine yönlendirdi. Bir çare bulamadık. Otelin personeli de virüse yakalanmış ama onlara otel içerisinde oda verilmiş. Biz taşeron işçi olduğumuz için sıcağın altında kalmak zorunda bırakılıyoruz” dedi.

Yemeklerinin düzenli getirilmediğini belirten Altun, kendilerine su bile verilmediğini söyledi. Bu nedenle ilaçlarını düzenli kullanamadıklarını aktaran Altun, “Normal bir grip hastalığına yakalanmadık bize yapılan bu muamele insanlık dışıdır. Tedavimi düzgün yapamadığım için bugün öksürüklerim arttı” diye konuştu. (MA)