Korona tedavisi gören Trump çark etti: Maske, mesafe ve hijyene dikkat edin

Covid-19 tedavisi gören ABD Başkanı Donald Trump, korona salgınının başından beri hafife aldığı tedbirleri hatırladı. Trump, bir seçim kampanyası yetkilisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, halktan el temizliğine dikkat edip sosyal mesafeyi koruyamadıkları durumlarda maske takmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınını başından beri hafife alıp maske takmaktan kaçınan ABD Başkanı Donald Trump, tedavi gördüğü hastaneden bu kez de 'Maske takın' mesajı verdi. Trump'ın seçim kampanyası yöneticilerinden Jason Miller, ABD Başkanı'nın halktan 'ellerini hijyenik tutmalarını, sosyal mesafeyi koruyamadıkları durumlarda maske takmalarını istediğini' söyledi.

'VİRÜSÜ YENECEĞİM'

NBC kanalına Trump'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Miller, "Başkan'la dün akşam üzeri konuştum. morali iyi. İki şey söyledi. İlki şu; bu virüsü yenecek, bir ulus olarak bu virüsü yeneceğiz ve kampanyamız bu virüsü yenecek" deyip şöyle devam etti:

"Sesi gayet enerjik geliyordu ve önemli olduğunu düşündüğüm bir şey daha söyledi. O da şuydu; dikkatli olmalıyız ve herkese ellerini yıkamalarını, el dezenfektanı kullanmalarını ve sosyal mesafeyi koruyamadıkları durumlarda maske takmalarını hatırlatmaktı."

BIDEN'A 'SÜREKLİ MASKE TAKIYOR' DEMİŞTİ

Amerikan basını, Trump'ın maskelerle 'mesafeli' ilişkisine ve daha geçtiğimiz hafta -virüsle enfekte olup henüz semptom göstermemiş olabileceği bir dönemde- yapılan başkanlık münazarasındaki açıklamalarına dikkat çekti. Münazara sırasında rakibi Joe Biden'a maske taktığı için yüklenen Trump, "İhtiyaç duyulduğunda maske takıyorum. Onun gibi takmıyorum. [Biden'ı] Ne zaman görseniz, maskesi var. 20 metre uzaktan konuşuyor olabilir ve hayatımda gördüğüm en büyük maskeyle geliyor" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)