Korint Kanalı 8 ay sonra yeniden deniz trafiğine açıldı

Ege Denizi ve Adriyatik Denizi arasındaki rotayı 400 kilometre kısaltan Yunanistan'daki Korint Kanalı, heyelan sonrası restorasyon çalışmalarının ardından bugün yeniden deniz trafiğine açıldı.

Foto: Wikimedia Commons / Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Denizi ile Adriyatik Denizi’ni birbirine bağlayan ve 8 ay önce heyelan nedeniyle sekiz ay önce deniz trafiğine kapatılan Korint Kanalı bugün deniz trafiğine açıldı.

Anter Haber'in aktardığına göre, Yunanistan’da 1881-1893 yılları arasında yapılan, 6,3 kilometre uzunluğunda, 8 metre derinliğinde ve 21 metre genişliğinde olan kanalda 8 ay önce meydana gelen heyelanda kanal Ekim 2022’de deniz trafiğine kapatılarak bakıma alınmıştı. Korint Kanalı’nın 2 Haziran Cuma itibariyle 8 aylık restorasyon çalışmasının ardından yeniden deniz trafiğine açıldığı açıklandı.

KANAL ŞUBAT 2024'TE NORMAL İŞLEYİŞİNE DÖNECEK

Ege Denizi’nden Adriyatik Denizi’ne geçişlerde gemilere yaklaşık 400 kilometre rotayı kısaltan ve Mora yarımadasını ikiyi bölen Korint Kanalı’nda günde yaklaşık 30 geminin, yılda yaklaşık 11 bin deniz aracının geçtiği belirtildi. 30 Eylül 2023'e kadar açık kalacak olan kanalın daha sonra tekrar 2-3 aylığına kapatılacağı ve yarım kalan çalışmaların tamamlanacağı ifade edildi. Kanalda 1 Haziran tarihinden itibaren yeni elektronik hizmetleri şirketin resmi web sitesinde kullanıma sunulacak, burada geçiş ücretlerini hesaplama imkanı, elektronik varış duyurusu imkanı ve son olarak ödeme imkanı sağlanacağı ve kanalın Şubat 2024'te normal işleyişine döneceği açıklandı. (DIŞ HABERLER)