Körfez ülkelerinden Netflix'e çağrı: İslami olmayan içerikleri kaldırın

Körfez ülkeleri, Netflix'e İslami değerlerle çelişen ve toplumsal değerlere aykırı olan içerik yayınlamaya devam etmesi halinde yasal işlemler başlatılacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Körfez ülkelerini oluşturan Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, dijital yayın platformu Netflix'ten İslami olmayan ve toplumsal değerlere aykırı içerikleri kaldırmasını istedi. Konsey, içeriklerin kaldırılmaması durumunda hukuki yola başvurulacağını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri Elektronik Medya Yetkilileri Komitesi ve Görsel-İşitsel Medya Genel Otoritesi'nden yapılan ortak yazılı açıklamada, Netflix'in, KİK ülkelerindeki medya içerik kriterleri ile İslami ve toplumsal değerlere aykırı görsel materyal ve içerikler yayınlaması kınandı. Bu bağlamda Netflix ile iletişime geçilerek çocuklara yönelik programlar dahil olmak üzere söz konusu içeriklerin kaldırılması talebinin iletildiği, ilgili kurumların konuyu takip edeceği ve bu içeriklerin kaldırılmaması durumunda gerekli hukuki işlemlerin başlatılacağı aktarıldı.

Açıklamada söz konusu içeriklerle ilgili bilgi verilmedi. Ancak Körfez ülkelerinde son dönemde Netflix'in çocuklara yönelik içeriklerde eşcinselliği teşvik etmeyi planladığı yönünde haberler gündeme gelmişti. (HABER MERKEZİ)