Konyaspor'da İlhan Palut'la yollar ayrıldı

Konyaspor'da İlhan Palut dönemi sona erdi. İki taraftan da henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Konyaspor'da teknik direktör İlhan Palut dönemi sona erdi.

Konya'da oynattığı futbolla beğeni toplayan ve geçen sezonu üçüncü bitiren Palut, bu sezon ligde yedinci sırada yer alıyordu. 2020/2021 sezonunun başından bu yana Konyaspor'u çalıştıran Palut, takımın başında çıktığı 72 maçta 1.63 puan ortalaması tutturdu. Takımla 2024'e kadar sözleşmesi bulunan 46 yaşındaki teknik adam, Konyaspor'da 81 maçta 36 galibiyet, 25 beraberlik ve 20 yenilgi almıştı. 

 Palut'un ekibi son lig maçında Beşiktaş karşısında yediği son dakika golüyle 2-1 mağlup olmuştu.

BELÖZOĞLU 'BİZDEN RAHATSIZ' DEMİŞTİ

Palut'un ismi son dönemde, ligin diğer genç teknik direktörleri Emre Belözoğlu ve Nuri Şahin'le yaşadığı polemikle gündeme de gelmişti. Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu, "İlhan Palut bizden rahatsız, benden, Nuri'den rahatsız. Erken çıktığımıza dair düşünceleri olduğunu söylüyor. Biz İlhan Palut'un başarısından rahatsız değiliz. Devam etmesi, çok daha başarılı olması yönünde arzumuz, isteğimiz var. Birileri bir şekilde bu mesleği icra etmeye çalışıyor. Ancak birbirimizin başarılarıyla bunu mutlu olarak ileri gidebiliriz" demişti.

Belözoğlu'nun bu sözleri söylemesinin nedeni, Palut'un 1 ay önceki şu sözleriydi:

"Bu noktada pro-lisans'la çalıştığım için daha rahatım. Bunu bekleyen arkadaşlarımız var. Oğuz hocamızın başında olduğu TFF antrenörlük işleri, kursa alıp, antrenör alım kriterlerini güncelleme çalışmaları yapıyor. Korkunç bir şekilde Milli Takımda bir iki maç oynayan oyunculara bile ya da Süper Lig'de bir kaç maç oynayan oyunculara çok korkunç iltimaslar var. Tamam onlar mükemmel futbolculardı, iyi kariyerleri vardı. Tamam çok iyi değerlerdi. Ama bunun itibarını da ekonomik olarak kazancını da yaşadılar. Antrenörlüğe de 5-0 önde başlamalarına hiçbir şekilde gerek yok. 

(...) Kimse üst düzey futbol oynadı diye önden bu yarışa girmesin. Bu şekilde faal olarak çalışan antrenörlerimiz, kulüplerini röportajlarda temsil etmeye çalışsın. Bu yanlış anlaşılmasın. Emre Belözoğlu çok büyük bir kariyer. Çok iyi bir teknik adam. Aykut Hoca çok iyi bir kariyerdi, çok iyi bir teknik adam. Şenol Hocam öyle. Ama İlhan Palutlara da bir şans tanınsın. Jose Mourinho, Nagelsmann (Julian) futbolcu değildi. Avrupa ülkelerinde işler böyle yürümüyor. Antrenörlük kabiliyeti olan kişilere öncelik tüanınıyor. Ülkemizde de bunun değişeceğini düşünüyorum ama pro lisans'ın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece bir kağıt olarak düşünmüyorum. O kursa çok değerli hocalar geldi, çok değerli analistler geldi. O kurs sonrası futbola bakış açımız bir nebze değişti. Ama antrenörlük kabiliyeti bir adım daha önde." (HABER MERKEZİ)