Konya’da şantiyede tutulan 70 köpeğin akıbeti belli değil

Konya’da AK Partili Akşehir İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 70’e yakın köpeğin kapalı alanda bir arada tutulmasına ilişkin çekilen görüntüler tepki çekti.

Akşehir Belediyesi’ne ait Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 70’e yakın köpeğin kapalı alanda bir arada tutulduğu videodan bir görüntü.
Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya’da AK Partili Akşehir Belediyesi’ne ait Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde 70’e yakın köpeğin kapalı bir şantiye alanında tutulması hayvan severlerin tepkisine neden oldu.

Konuyla ilgili belediye hakkında suç duyurusunda bulunan hayvan severler, köpeklerin akıbetinin belli olmadığını söyledi.

‘TUTUNAKLARA 6 KÖPEK YAZILDI’

Görüntülerin ardından Akşehir Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, belediye yetkilileri tarafından tutulan tutanakta kapalı alanda sadece 6 köpeğin kaldığının yazıldığını ifade etti.

Ümit Sürmeli

“Köpeklere ne olduğu ile ilgili belediye yetkilileri bilgilendirme yapmıyor” diyen Sürmeli şunları söyledi: “Yayınlanan videoda 70-80’e yakın köpek var. Hayvan severlerimiz görüntülerin ardından emniyet müdürlüğüne başvurdu ve ardından Konya Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli ile bazı belediye yetkilileri şantiye alanına gelip, inceleme yaptı. Hayvan severler o esnada içeri alınmıyor ve içeride 6 canın bulunduğu tutanaklara yazılıyor. Belediyedeki birçok yetkiliyi aradım hepsi ‘size dönüş yapacağız’ dediler ve bir daha aramadılar. Diğer köpeklere ne olduğu ile ilgili bize bilgi veren olmadı. 70’e yakın canın hayatından endişe ediyoruz. Olayı valiliğe de taşıdık. Köpeklere ne olduğu ile ilgili İnsan Hakları Komisyonuna başvurduk.” (DUVAR)