Konya’da hobi bahçesi tepkisi: İzin verip yıkmaya geldiler

Selçuklu Belediyesi, 80’e yakın hobi bahçesinin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkımına karar verdi. Yıkım için bölgeye giden belediye ekiplerine halk tepki gösterdi.

Konya Çaltı Mahallesi’nde 80'e yakın hobi bahçesi bulunuyor
Google Haberlere Abone ol

KONYA - Selçuklu Belediyesi, Çaltı Mahallesi’nde bulunan hobi bahçelerinin imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkımına karar vererek, vatandaşlara 15 gün süre tanıdı. 

Sürenin bugün bitmesinin ardından bölgeye çok sayıda zabıta ve yıkım ekibi sevk edildi. Halk belediyenin kararına tepki gösterirken bölgeye çok sayıda jandarma da sevk edildi.

‘OT BİTMEYEN BU YERE İNSANLAR AĞAÇ DİKTİ’

Belediyenin kendilerine izin verdiğini şimdi de yıkım kararı aldığını ifade eden halk, mağdur edildiklerini belirtti. Bölgede 78 hobi bahçesi olduğunu söyleyen biri, salgından korunmak için hobi bahçelerine taşınan insanlar olduğunu söyledi. Belediye başkanına oy verdiklerini ancak mağdur edildiklerini ifade eden Ekrem Öztürk, “Emekli ikramiyesini buraya yatıran veya kıyıda köşede biriktirdikleriyle burada vakit geçirenler var. Ot dahi bitmeyen bu yörede insanlar ağaç dikerek, sebze ve meyve ekerek, burada toprak özlemini gideriyor. İçimizde kanser hastaları, yatalaklar, felçliler, engelli çocuklar bulunuyor” dedi. Öztürk başkana seslenerek “Türkiye'de ilk defa uygulanan Çaltı Hobi Bahçeleri’ni yıkmakla neyi amaçlıyorsunuz? Biz, sizlerden yardım ve bize yol göstermenizi bekliyoruz. Bu insanları lütfen mağdur etmeyin. Bu insanların tamamına yakını sizlere oy vererek, sizlerle beraber yürüdüler. Sizleri bir yerlere getirdiler. Bu insanlara zulüm yapmaktan kaçının. Gelin bize yardımcı olun, rehberlik edin” diye konuştu.  

‘AMACIMIZ TARIM ALANLARINI KORUMAK’

Konuya ilişkin açıklama yapan belediye yetkilileri ise bölgedeki prefabrik evlerin tarım alanları üzerine yapıldığını ve kanun gereği kaçak yapıya izin veremeyeceklerini söyledi. Amacımız tarım alanları korumak diyen belediye yetkilisi şunları söyledi: “Prefabrik evlerin yapıldığı yerler, tarım alanları. Tarım alanlarında kanun gereği kaçak yapı yapılamaz. Kanun, tarım 'alanlarını koruyun' diyor. Amacımız tarım alanlarını korumak. Başından beri belediye olarak kaçak yapıya iznimiz olmadı, olamaz. Kaçak yapılaşma ile mücadele ediyoruz. İmar Barışı sürecinde bir müdahalede bulunmadık ancak uzun zamandır tarım alanları üzerinde kaçak yapılaşmanın olmayacağını söyledik. Hobi bahçelerinin girişine de bilgilendirici ve uyarıcı pankartlar astık. Bugün yapmamız gerekeni yapıyoruz ve tarım alanlarını koruyoruz. Biz, vatandaşlarımıza konu ile ilgili sürekli telkinlerde bulunduk.” (DUVAR)