Komşuları enkazda öldü sandı, 16 saat sonra sağ kurtuldu

Maraş merkezli ikinci depreme Malatya'daki evinde yakalanan 86 yaşındaki İshak Aluşlu, enkaz altında kaldı. Komşularının öldüğünü düşündüğü Aluşlu, 16 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli ikinci depremde 86 yaşındaki İshak Aluşlu, Battalgazi ilçesi Saray Mahallesi'ndeki evinin çökmesiyle enkaz altında kaldı. Uzun süre sesini duyuramadığını anlatan Aluşlu, 16 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

İshak Aluşlu, Maraş merkezli ikinci depreme ikinci kattaki evinde yakalandı. 

'BAĞIRIYORDUM AMA SESİMİ DUYAN YOKTU'

DHA'nın haberine göre, İshak Aluşlu, Maraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk depreme, yalnız yaşadığı evinde yakalandı. Büyük panik yaşayan Aluşlu, evden kaçarak kurtuldu. Bazı eşyalarını almak için yeniden evine giren Aluşlu, bu kez 7.6 büyüklüğündeki depreme yakalanıp, enkaz altında kaldı. 16 saat süren çalışmaların ardından komşularının öldüğünü düşündüğü Aluşlu, enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Enkazda büyük korku yaşadığını anlatan İshak Aluşlu, "Bu bina dört katlı, ben ikinci katta oturuyordum. Saat 14.00 sıralarında kontrol etmek ve bazı eşyalarımı almak için evin kapısını açıyordum. O sırada deprem oldu. 16 saat boyunca enkaz altında nasıl kaldım, ben de şaşırıyorum. Bağırıyordum ama sesimi duyan yoktu. Dar bir alandı, hava soğuktu, ayaklarım rahatsızlanmıştı. Bu binada vefat edenler de oldu. Bense sağ olarak kurtuldum. Komşularım da beni öldü sanmış" diye konuştu.

İshak Aluşlu'nun öldüğünü düşünen 65 yaşındaki Abdullah Avar da günler sonra komşunu görünce şaşırıp, sarılarak "İshak Aluşlu'ya 250 lira borcum vardı, ödemiştim. Öldüğünü duydum ve 'Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun' diyordum. Sağ olarak gördük. Demek ki daha ömrü varmış" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler deprem Maraş Adıyaman