KOM: Algı çabaları kusurlu bir zekanın değil özürlü ruhun belirtisi

Suç örgütleriyle mücadele edildiğini belirten KOM Daire Başkanlığı, "Bu operasyonları yanlış anlamak ve yorumlamak kusurlu bir zekanın değil özürlü bir ruhun belirtisi" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, 15 Temmuz 2016'dan bugüne kadar mafya tipi organize suç örgütlerine yönelik bin 31 operasyon düzenlendiğini ve 4 bin 675 kişinin tutuklandığını duyurdu.

KOM Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "15 Temmuz 2016 yılından günümüze kadar yapılan çalışmalar neticesinde; 47'si ulusal, 17'si bölgesel ve 464'ü yerel olmak üzere 528 mafya tipi organize suç örgütüne yönelik 1031 operasyon gerçekleştirmiştir. Yapılan operasyonlar kapsamında; 1861 tabanca, 65 uzun namlulu silah, 960 av tüfeği, 11 adet el bombası, 324 kurusıkı tabanca ve 102 bin 259 adet farklı çap ve markalarda fişek ile 9 bin 475 çek, senet ele geçirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

'YURT DIŞINDA FİRARİ OLANLARIN BİR KISMIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI'

14 bin 467 kişinin gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, "14 bin 467 şüpheli şahıs hakkında işlem yapılmış ve bu şahıslardan 4 bin 675'i tutuklanmıştır. Yurt dışında firari durumda olan organize suç örgütü yöneticileri veya üyeleri ile ilgili yapılan çalışmaların bir kısmı neticelenmiş ve bir kısmı da devam etmektedir. Neticelenen çalışmalar kapsamında; söz konusu şahısların yerleri tespit edilerek yakalanmaları ve ikili anlaşmalar kapsamında ülkemize getirilmeleri sağlanmıştır" denildi.

'DİĞER ÜLKELER YOĞUN BİR ŞEKİLDE EĞİTİM TALEP EDİYOR'

Uluslararası faaliyetler yürüten suç örgütlerinin Türkiye'deki bağlantılarının da ortaya çıkarıldığı belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"Teşkilatımızın son yıllardaki bu başarıları, diğer ülke teşkilatları tarafından dahi takdir edilip bu hususlarda tecrübelerimizden faydalanmak için yoğun bir şekilde eğitim talep edilirken yapılan tüm bu operasyonları yanlış anlamak ve yorumlamak 'genellikle kusurlu bir zekanın değil özürlü bir ruhun belirtisi' olarak değerlendirilebilir."

'BAZI ÇEVRELER FETÖ'NÜN 5'İNCİ KOL FAALİYETİNE ALET OLUYOR'

"Bu bağlamda son dönemlerde; Organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen başarılı operasyonlardan hazımsızlık duyan yurt içi ve yurt dışı mihraklar tarafından yönlendirildiği açıkça anlaşılan değişik çevrelerce, organize suç örgütleri ile mücadelede yapılan başarılı çalışmalara karşın olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığı ve FETÖ'nün '5'inci kol faaliyetlerine' alet olunduğu gözlemlenmektedir."

'TÜRKİYE'Yİ ESKİ TÜRKİYE ZANNEDENLER YANILIYOR'

"FETÖ'nün ağzıyla konuşanlar ve FETÖ'nün değirmenine su taşıyanlar, yapılan başarılı çalışmalara gölge düşürmeye ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışmaktadır. Bu nedenle; Organize suç örgütlerinin çökertilmesine yönelik sergilenen bu kararlı duruş ile elde edilen başarılı sonuçlara rağmen, bu başarılı çalışmalardan ülkesi adına gurur duymayıp, Türk Polisinin başarısı olarak köşe yazısında yazmak veya söylemde bulunmak varken bu başarıları yazmaya ve söyleyemeye cesaret edemeyenler, 'Türkiye suç örgütlerinin gizlenme ve hesaplaşma ülkesi oldu' algısını oluşturmaya çalışarak başlık atmak suretiyle suç örgütlerini güçlü gösterme çabası içinde olanları Yüce milletimizin takdirine bırakıyoruz. Türkiye'yi eski Türkiye zannedenler yanılmaktadır." (HABER MERKEZİ)