Köksal Portakal: 126 milyon nüfusu doyurmak için planlama yapmalıyız

Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, nüfus 86 milyon ve ülkemize gelen 40 milyon civarında turistle beraber toplam 126 milyon nüfusun karnını doyurmak için bir planlama yapmalıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal, tarım ve nüfus planlamasına ilişkin uyarılarda bulundu. ANKA'nın haberine göre Türkiye'nin 126 milyon kişiyi doyurmak için planlama yapması gerektiğini belirten Portakal şu ifadeleri kullandı: 

“Şimdi söylemek istiyorum bizler üretim planlamasını daha önceleri yapmalıydık, hatta Cumhuriyet döneminden itibaren yapılması gerektiğini düşünüyorum. Artı birde nüfus planlaması yapılmalı ve her ikisi de bir arada yapılmalıydı. Çünkü kestirim olarak üç yıl sonra ya da beş yıl sonra, yüz yıl sonra bu ülke nereye gelecek ve bu nüfus karnını nasıl doyuracak, hangi üretimle ya da hangi ürünleri üreterek. Meyvesi, sebzesi, bakliyatı, çayı, fındığı gibi bütün bunlar yeteri kadar üretilebilecek mi?

Aynı zamanda benim bildiğim kadarıyla da ülkemize de senede yaklaşık olarak 40 milyon kadar da turist geliyor ve bu insanlarında ağırlanması gerekiyor ve bu insanların karınlarının doyması gerekiyor. Ülkemizde yaklaşık 86 milyon nüfusu var ve gelen turistlerinde dâhil edersek yaklaşık 126 milyon nüfusa bakabilecek oranda bir üretim planlaması yapılmalıdır. 

Artvin’de, Tarım Bakanlığı planlama yaparken her yöreye uygun bir planlama yapmalı. Artvin’deki komisyonda Artvin’i temel alarak planlama yapmalı. Artvin şartlarını düşünürken planlamayı Konya'ya uyarlarsanız ya da Konya’daki planlamayı Artvin’e uyarlarsanız, toprak olarak buna ulaşma şansınız mümkün değil. (HABER MERKEZİ)