Kod 29'a karşı Ankara'ya yürüyen işçilere 11 günde 9. gözaltı

Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan, İş Kanunu'ndaki Kod 29 maddesinin kaldırılması ve işe iade talebiyle başlattığı Ankara yürüyüşünün 11. gününde 9. kez gözaltına alındı.

Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan 11 günde Bolu'ya ulaştı
Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

DUVAR - Sinbo'da Kod 29 ile işten çıkarılan Dilbent Türker ve TOMİS yöneticisi Onur Eyidoğan'ın Ankara yürüyüşü 11. gününe ulaştı.

Bolu’ya ulaşan Türker ve Eyidoğan 9. kez gözaltına alındı. Bolu Emniyeti'ne götürülen Türker ve Eyidoğan’ın savcılık ifadesinden sonra serbest kalması bekleniyor.

SAATLERDİR BOLU EMNİYETİNDE TUTULUYORLAR

11 gün önce Kod 29 gerekçesiyle işten atıldığı Sinbo'nun İstanbul Haramidere'deki fabrikasından yürüyüşe başladı Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan... İnsanca çalışma ve yaşam taleplerinin karşılanması için İstanbul'da sorumlu bulamadıkları için Ankara yoluna koyulduklarını açıkladılar. Fabrika ve SGK önünde çok kez eylem yapmış, ancak sonuç alamamışlardı. İstanbul'dan Gebze'ye kadar birçok sanayi bölgesinde fabrika işçileriyle yan yana gelerek, Kod 29'a karşı tepkilerini dile getirdiler. Bugün Bolu'ya ulaşan ikili, sabah saatlerinde gözaltına alındı. Açıklama yapmalarına dahi izin vermeyen emniyet güçleri, gözaltı esnasında TOMİS görevlilerinin video almasına da müsaade etmedi. TOMİS'in yaptığı açıklamaya göre, Dilbent Türker ve Onur Eyidoğan'ın ifade işlemleri başladı. Ancak susma hakkının kullanılması üzerine savcının talimatını bekleyen kolluk kuvvetleri, ikiliyi Bolu Emniyeti’nde tutuyor.

YÜRÜYÜŞ ÇARŞAMBA GÜNÜ ÇALIŞMA BAKANLIĞI ÖNÜNDE SONLANACAK

Türker ve Eyidoğan'ın başlattığı Ankara yürüyüşü, 11 Ağustos'ta Çalışma Bakanlığı önünde son bulacak. Yürüyüşün temel talepleri ise şöyle: "Kod 29 maddesinin kaldırılması, tüm çalışanların gelir ve iş güvencesinin sağlanması, sendikal faaliyetin önündeki engellerin kaldırılması ve Türker'in Sinbo'daki işine iade edilmesi."