Kocaelili hekimlerden Erdoğan’a: Bu topraklarda kalacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hekimler için "gidiyorlarsa gitsinler" sözlerine karşı açıklama yapan Kocaeli Tabip Odası, "Dün, bugün olduğu gibi yarın da burada, bu topraklarda kalacağız” dedi

TTB Kocaeli, Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterdi.
Google Haberlere Abone ol

Cansu Albayrak

KOCAELİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kadın muhtarlar ile buluşmasında yaptığı konuşmada hekimler için "Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bu sözlerine tepki göstermek için bir araya gelen Kocaelili hekimler, yaptıkları basın açıklamasında "Dün, bugün olduğu gibi yarın da burada, bu topraklarda kalacağız" dedi. 

‘BOZUK YOLDA YÜRÜYEMEYİZ’

Tabipler adına açıklamayı okuyan Başkan Ömer Ardaman, Türkiye’de kalacaklarını vurgulayarak "Emeğimizi, mesleğimizi, geleceğimizi karartmaya çalışanlara karşı mücadele edeceğiz" dedi. Ardaman’ın ardından konuşan TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Ali İhsan Ökten, meslek onurlarının rencide edildiğini belirterek, "Bunların gerçek yüzü budur. Biz aylardır sahadayız, aylardır hekim sorunları için uğraşıyoruz" diye konuştu.

Çalışma koşullarının çok kötü olduğunu ifade eden Ökten, "Hekimlerin aldığı ücretler açlık ile yoksulluk sınırı arasındadır" diye konuştu. TTB Merkez Konseyi Üyesi Meltem Günbeği de açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız 'asistan hekimler ve genç hekimlerle yol yürürüz' dedi. Ben genç hekim ve asistan hekim olarak bozuk yolda yürüyemeyiz diyorum" ifadelerini kullandı.