Kocaeli'de AK Parti ve MHP pazarlığı: 12 belediye başkan yardımcılığı

Yerel seçimler için AK Parti ve MHP, anlaşma sağladı. Buna göre, MHP, 12 ilçe belediyesinde başkan yardımcılığı ve meclis üyeliği alacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - AK Parti ve MHP, Koaceli özelinde seçimler için anlaştı. Kocaeli’de 2019 yerel seçimlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçe belediyesinde AK Parti adaylarını destekleyen ve meclis üyelerini kendi listelerinden seçtiren MHP, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için 12 ilçe belediyesinde başkan yardımcılığı ve meclis üyelikleri talep etti. 

12 BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCILIĞI VE 38 MECLİS ÜYESİ

Kısa süre önce MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, 2024 Yerel Seçimleri'nde Kocaeli'de MHP'ye belediye verilmemesi halinde sahaya çıkmayacağını söylemişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sancaklı’nın ittifakın ruhuna aykırı hareket etmesi gerekçesiyle istifasını istemişti. Sancaklı, saatler içinde MHP’den istifa ederek bağımsız milletvekili olmuştu.

Alınan bilgilere göre, bu sürecin ardında MHP’liler, AK Partilier Kocaeli için seçimlerde anlaşma yaptı. MHP, önümüzdeki yerel seçim için 12 ilçe belediyesinde başkan yardımcılığı ve meclis üyelikleri talep etti. Bu teklif AK Parti yönetimi tarafından kabul edildi. MHP, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve 12 ilçede aday çıkarmayacak buna karşılık seçimin kazanılması halinde 12 ilçede başkan yardımcılıkları alacak. Ayrıca MHP, Kocaeli genelinde toplamda 38 meclis üyesi ile temsil edilecek.

MHP’nin belediye meclislerine girecek ilk sıradaki meclis üyelerinin ayrıca belediye başkan yardımcısı olarak görev yapacağı öğrenildi. O isimler şöyle:

Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Halit Bayhan
Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Aslan (Kurucu İlçe Başkanı)
Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Paltacı
Derince Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz
Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Sevinç
Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Şener Akın
Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Avukat Samet Sırma
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Galyan
Kandıra Belediye Başkan Yardımcısı Abdülkadir Köksal
Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya Aktaş
Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Enes Emengen
Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Erdemir

 

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Kocaeli anlaşma seçim