Kızı şikayetçi oldu, baba ve oğula cinsel istismar davası açıldı

Ankara'da 18 yaşındaki Z.N.İ.'nin şikayeti üzerine babası ve erkek kardeşine cinse istismardan dava açıldı. Baba hakkında 22.5, oğlu hakkında 5 yıl hapis cezası istendi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Altındağ'da yaşayan ve hafif düzeyde zeka geriliği olan lise öğrencisi 18 yaşındaki Z.N.İ. geçen yıl 6 Ekim'de okulunda görev yapan rehber öğretmenine, babası Ergün İ.(48)  ile ağabeyi S.A.İ.'nin (23) kendisine 10 yaşından beri cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. 

DHA'nın haberine göre Z.N.İ., babasının kendisini başka kişilerle para karşılığı cinsel ilişkiye zorladığını da belirtti. Gözaltına alınan Ergün İ. ve S.A.İ. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Geçen yıl 12 Ekim'de hazırlanan raporda, mağdurda hafif düzey zeka geriliği bulunduğu, fiilin hukuki anlam ve önemi algılama ve değerlendirme yeteneğinin son 2 yılda geliştiği belirtildi.

Mağdur beyanı, adli raporlar ve tüm soruşturma kapsamında Ergün İ. hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 22,5 yıla kadar, S.A.İ. hakkında ise 'Evlenme yasağı bulunan kişiyle cinsel ilişkiye teşebbüs' suçundan 5 yıla kadar hapis talebiyle iddianame hazırlandı. İddianame, 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

AĞABEYİ HAKKINDAKİ SUÇLAMASINI GERİ ÇEKTİ

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuklu sanıklar Ergün İ, S.A.İ. ile mağdur Z.N.İ. katıldı. Üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyen tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep etti. Söz alan Z.N.İ, ağabeyi S.A.İ'ye iftira attığını ve ağabeyinin suçsuz olduğunu belirtti. Sanık ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme; S.A.İ.'nin tahliyesine, Ergün İ.'nin ise mevcut tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 5 Haziran'a erteledi.

(HABER MERKEZİ)