Kitle örgütlerinden Ankara polisine tepki: Korkmuyoruz

Demokratik kitle örgütü temsilcileri Ankara’da polisin toplantı ve eylemlere yönelik tutumuna tepki gösterdi, “Ankara’da Anayasayı askıya alan yetkililere sesleniyoruz. Korkmuyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara’da polisin demokratik kitle örgütlerinin ve sendikaların yapmak istediği etkinliklere yönelik tutumuna tepki gösterdi. Ankara’da polisin “Anayasa'yı askıya alarak” farklı bir hukuk uyguladığını belirten kitle örgütü temsilcileri, “Korkmuyoruz, anayasal haklarımızı kullanmaktan vaz geçmiyoruz. Tüm bu zorbalıklara karşı hukuki girişimlerde bulunacağımızı duyuyoruz” dedi.

‘İTİRAZ ETMEMİZ ENGELLENİYOR’

Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri, Ankara Valiliği ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından engellenen gösteri ve yürüyüşlere ilişkin Tüm Bel-Sen Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Sendikaların sesinin kısılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, “Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz, doğamız, yaşam hakkımız, barınma hakkımız, haber alma hakkımızla ilgili müdahalelere, yasal düzenlemelere yönelik görüşlerimizi duyurmamız, itiraz etmemiz engellenmektedir” denildi.

Basın açıklamalarının önceden izin alınmadığı “bahanesiyle” engellendiğini, özellikle Kızılay çevresinde yapılmak istenen açıklamaların saldırıyla karşılaştığını, işyerleri önlerinde sendikal faaliyetlere izin verilmediği, sendika binalarının abluka altına alındığı ve kadın eylemcilerin polis tarafından tacize maruz kaldığı belirtilen açıklamada, “Parlamentonun bulunduğu Ankara paradoksal biçimde Anayasal haklara en uzak şehir olma özelliğine sahip hale gelmiştir. Ülke genelinden farklı, adeta özel bir hukuk uygulanmakta, Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü şehrin meydanları, sokakları hatta binalarına göre farklı uygulamaları devreye sokabilmektedir. Anayasa Mahkemesi ve AİHM, kanunları yok sayan Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğünü birçok kez mahkûm etse de sorumlular hakkında gerekli yaptırımların hayata geçmemesi nedeniyle hukuksuzluk artarak sürmektedir” denildi.

‘KORKMUYORUZ, ANAYASAL GÜÇLERİMİZİ KULLANMAKTAN VAZGEÇMİYORUZ’

Ölümcül olarak nitelenen kimyasal gazların bir araya gelenlere yönelik yakın mesafeden yaralanmaya dönük kullanıldığını, gazetecilerin görüntü almasının engellendiğini belirten Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri’nin açıklaması şu ifadelerle sürdü:

“Emek ve Demokrasi Güçleri, başkentin iktidar için taşıdığı önemi anlayabilmektedir. Ancak anlamak hak verdiğimiz anlamına gelmez. Ankara; sizin korkularınızı bastırmak için hukukun ayaklar altına alındığı değil, emek ve demokrasi güçlerinin güzel bir dünya hayalinin sokaklara yansıdığı bir şehir olmaya layıktır. Geçmişte 12 Eylül karanlığını yırtmış olan emek ve demokrasi güçlerinin bugün de ülkemizi aydınlığa çıkarmak için meydanlarda olmaya devam edeceğinin bilinmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Ankara’da Anayasayı askıya alan farklı bir hukuk uygulayan yetkililere sesleniyoruz. Korkmuyoruz, anayasal haklarımızı kullanmaktan vazgeçmiyoruz. Tüm bu zorbalıklara karşı hukuki girişimlerde bulunacağımızı duyuyoruz.” (DUVAR)