'Turhan Selçuk'un Sanatı' kitabı yayımlandı

'Turhan Selçuk'un Sanatı' kitabı yayımlandı. "Turhan Selçuk'un Sanatı" sempozyumunun ise 18-19 Aralık'ta yapılması planlanıyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milas Belediyesi'nin 11 yıldır düzenlediği Sanat Edebiyat Günleri içinde yaptığı sempozyumlar çerçevesinde Halim Şafak'ın hazırladığı 'Turhan Selçuk'un Sanatı' kitabı, geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Milas Belediyesi bundan önce de Nahit Ulvi Akgün, Maksut Doğan, Muzaffer Kale, Turan Erol, Nazmi Yükselen, Tolga Çandar, Hasan Özgen, Halim Şafak ve Zeki Duygulu üstüne sempozyum düzenlemiş ve hepsi için birer kitap yayımlamıştı.

Halim Şafak'ın hazırladığı 'Turhan Selçuk'un Sanatı' kitabında; ressam karikatüristin sanatı üstüne geçmişte Yaşar Kemal, Cemal Süreya, Zeynep Oral, Ahmet Oktay, Semih Gümüş, Nazife Güngör, İlhan Selçuk ve Ruhan Selçuk'un yazdıkları ile Zeynep Oral'ın yaptığı bir görüşme, sanatçının fotoğrafları ve çizim örnekleri, sempozyum çerçevesinde Gazi Mehmet Emin Adanalı, Balca Arda, Metin Celâl, Zeki Coşkun, Gürsel Korat, Nazife Güngör, Ertuğrul Meşe, İzel Rozental ve Halim Şafak'ın bildirileri yer alıyor.

"Turhan Selçuk'un Sanatı" sempozyumunun 18-19 Aralık'ta Milas'ta yapılması planlanıyor.