Adalet Ağaoğlu son yolculuğuna uğurlandı

Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden Yazar Adalet Ağaoğlu, Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı. Ağaoğlu'nun naaşı öğle namazını müteakiben Ankara Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Bir süredir tedavi gördüğü Liv Hospital Ulus hastanesinde dün 91 yaşında hayatını kaybeden Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden Adalet Ağaoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Ağaoğlu'nun cenaze namazı Ankara Kocatepe Camii'nde kılınırken sevenlerinin taziyelerini Ağaoğlu'nun erkek kardeşinin eşi Serpil Sümer ile yeğeni Fuat Sümer kabul etti. Ağaoğlu'nun naaşı, Kocatepe Camii'nde kılınan namazın ardından, omuzlarda taşınarak cenaze aracına kondu.

'ADALET ABLAM GİBİYDİ'

Cenazede "O benim yengem değil, ablamdı" diyen Adalet Ağaoğlu'nun erkek kardeşinin eşi Serpil Sümer, "Ömrümün yarısı onunla geçti, ablam gibiydi. Bütün seyahatleri beraber yaptık. Çok üzgünüm" dedi.

Ağaoğlu'nun cenaze törenine eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve sevenleri katıldı.

TANRIKULU: TOPLUMSAL YAŞAMA ÇOK KATKISI OLDU

CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise "Türkiye'nin çok önemli bir değerini kaybettik. Biz onun eserleri ile büyüdük. Türkiye'deki toplumsal yaşama da çok katkısı oldu. Bugün yetiştirdiğimiz çok önemli bir yazarı kaybettik. Başımız sağolsun" diye konuştu.

Ağaoğlu'nun naaşı öğle namazını müteakiben Ankara Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi.

Yazar Adalet Ağaoğlu vefat ettiYazar Adalet Ağaoğlu vefat etti

Adalet Ağaoğlu kimdir... Can Yücel: Sen Türkiye'nin en güzel kazasısınAdalet Ağaoğlu kimdir... Can Yücel: Sen Türkiye'nin en güzel kazasısın

Adalet Ağaoğlu 'tek adam arayışı' uyarısı yapmıştıAdalet Ağaoğlu 'tek adam arayışı' uyarısı yapmıştı

Adalet Ağaoğlu: Bir ülkenin insanları ancak edebiyatla anlatılabilirAdalet Ağaoğlu: Bir ülkenin insanları ancak edebiyatla anlatılabilir

Üniversitelerden Adalet Ağaoğlu'na vedaÜniversitelerden Adalet Ağaoğlu'na veda

91 yıllık ömür, 38 eser: Adalet Ağaoğlu kitapları...91 yıllık ömür, 38 eser: Adalet Ağaoğlu kitapları...

Adalet Ağaoğlu: Uzun süre 'Babam hafız' demeye utandımAdalet Ağaoğlu: Uzun süre 'Babam hafız' demeye utandım

Edebiyatçılardan Adalet Ağaoğlu'na veda: Bir an gençliktir, bir an ömür...Edebiyatçılardan Adalet Ağaoğlu'na veda: Bir an gençliktir, bir an ömür...

Damla Damla Günler: Adalet Ağaoğlu...Damla Damla Günler: Adalet Ağaoğlu...

Adalet Ağaoğlu: Devlet Tiyatrosu'nda 'solcu' diye adım çıkmıştıAdalet Ağaoğlu: Devlet Tiyatrosu'nda 'solcu' diye adım çıkmıştı