Üniversitelerden Adalet Ağaoğlu'na veda

İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi bugün 91 yaşında vefat eden Adalet Ağaoğlu'yla ilgili paylaşım yaptı: Eserleriyle her zaman yaşayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yazar Adalet Ağaoğlu, bugün 91 yaşında vefat etti. Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden olan Ağaoğlu eserleriyle bugüne kadar birçok ödüle layık görülmüştü.

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün (TUDEB) resmi Twitter hesabından Ağaoğlu ile ilgili, "Türk edebiyatının usta kalemi Adalet Ağaoğlu'nu kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Başımız sağ olsun" paylaşımı yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi ise sosyal medya hesabından "Edebiyatımızın büyük ismi, Boğaziçi Üniversitesi Fahri Doktora sahibi değerli yazar Adalet Ağaoğlu'nu kaybettik. Eserleriyle her zaman yaşayacak" açıklamasına yer verdi.

Ankara Üniversitesi de, "Türk Edebiyatı’nın değerli ismi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültemiz Mezunu ve Üniversitemiz Üstün Hayırseverlik Payesi sahibi Ayhan Sümer'in kardeşi Adalet Ağaoğlu’nu saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)