Suç edebiyatı festivalleri online ortama taşınacak

Suç edebiyatı festivalleri online olarak düzenlenecek. Okurlar panellere ulaşabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınından dolayı dünya genelinde iptal edilen suç edebiyatı festivalleri online olarak düzenlenecek. Polisiye okurları bu festivallere online olarak katılabilecek, canlı gerçekleştirilen etkinlikleri izleyebilecek ve önceden kaydedilmiş panelleri ve röportajları takip edebilecek.

Çevrimiçi düzenlenecek suç edebiyatı festivalleri şöyle:

MAYIS

Newcastle Noir: Newcastle Noir Festivali 1-3 Mayıs tarihlerinde düzenlendi. Festival kapsamında Yrsa Sigurðardóttir, LJ Ross, Liz Nugent ve Mari Hannah gibi yazarların katılımıyla çeşitli paneller yapıldı.

Önceden kaydedilen bu panellere ulaşmak için:

The Big Book Weekend: İptal olan İngiliz edebiyat festivallerini bir araya getiren sanal kitap festivali The Big Book Weekend, 8-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi.

Festivalde yer alan etkinliklere ücretsiz kayıt yaptırdıktan sonra ulaşılabilir. Festivale ulaşmak için:

Hay Festival Digital: Edebiyatın birçok alttürünü barındıran bir etkinlik olan Hay Festival Digital, 18-31 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek.

Festival buradan takip edilebilecek:

TEMMUZ

Theakston Old Peculier Crime Writing Festival: Harrogate International Festivals tarafından düzenlenen Theakston Old Peculier Crime Writing Festival’i iptal edilse de HIF, daha önceki suç edebiyatı festivallerinden, dijital kitap kulüplerinden ve yeni içeriklerden oluşan online bir merkez kurdu.

İçeriklere ulaşmak için: 

EYLÜL

Bloody Scotland in Stirling: Bloody Scotland in Stirling etkinliği iptal edildi ancak festival kapsamında online etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor.

Gelişmeleri takip etmek için:

EKİM

Capital Crime: 1-3 Ekim tarihleri arasında Londra’da düzenlenecek olan festivalle ilgili bir değişiklik yok.

Güncel gelişmeler için:

Noireland 2020 International Crime Fiction Festivali: Festival Kuzey İrlanda’da mart ayında düzenlenecekti ancak ekim ayına ertelendi.

Festivale dair gelişmeler için:

Bouchercon: California’da düzenlenen Bouchercon festivali tamamen iptal edildi. Ancak, bazı etkinliklerin online olarak düzenlenmesi bekleniyor.

Gelişmeler buradan  takip edilebilir:

Kaynak: