Yeni e'den Mayıs sayısı

Yeni-e'nin Mayıs sayısı pandemiyi tartışıyor. Dergi, dijital olarak da yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Yeni e’nin Mayıs 2020 tarihli 43. sayısı çıktı. Covid-19 salgını nedeniyle Nisan sayısını dijital ortamda tüm okuyuculara açan Yeni e, Mayıs sayısını da aynı yolla erişime açtı.

yenie.net sitesinden dijital nüsha olarak indirilebilen derginin dosya konusu da virüs salgını. Kapağında çağdaş Rus ressam Aleksandr Sulimov’un bugünleri anlatan bir resmine yer veren dergi salgının, kapitalist üretim tarzının kaçınılmaz sonuçlarını “duru gökte çakan bir şimşek” gibi gösterdiği yorumunu yapıyor.

DOSYA KONUSU PANDEMİ 

Dosyada pandemiyle birlikte tartışmaya açılan halk sağlığı, sosyal alışkanlıklar, kapitalizmin geleceği ve geleceğin değiştirici öznesi hususları “İki Ay Sonra: Salgın Bize Ne Söylüyor?” başlığıyla; Prof. Dr. Nilay Etiler, Sibel Özbudun, Mehmet Özkan Yıldırım, Nuray Sancar, Ender Şiar Argın, Nilay Özer ve Özge Sönmez’in yazılarıyla ele alınıyor.

Dergi de ayrıca Necati Yıldırım “Cengiz Bektaş’la Yolculuk”, Ayşegül Tözeren “Yazamayan Yazarlar, Kabarmayan Kekler”, Nazlı Toprak “Ellis Marselis’e Veda”, Nilgün Tutal “Yeni Erkeklik İçin Bir Sinemacı Bir Edebiyatçı” başlıklı yazılarıyla yer alırken; öyküleriyle İnci Aydın, İzzet Otru, Barış Akkurt, Elif Eser; şiirleriyle Fergun Özelli, Evfrosini Manta-Lazarou (Lale Alatlı çevirisiyle), Bircan Çelik, A. Nail Deniz, Fatin Hazinedar, Onur Şahin, Önder Karataş, Mehmet Sadık Kırımlı, Yannis Ritsos (Sevi Emek Önder çevirisiyle); desenleriyle Deniz Yıldırım, Esin Erdem, Atilla Atala ve Dikenli Çizgiler’iyle Aslı Alpar okuyucuya eşlik ediyor.

Kitabevlerinin yanı sıra emekkitap.com, babil.com, odakitap.com, eganba.com adreslerinden dergi edinilebilir. (HABER MERKEZİ)