Fanfar: Müzikli Bir İstanbul Masalı yayımlanıyor

İKSV tarafından hazırlanan çocuk kitabı yayımlanacak: Çocuklar enstrümanlarla tanışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından E.C.A Presdöküm Sanayii A.Ş. sponsorluğunda , 11-30 Haziran arasında düzenlenecek olan 47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, Bernard van Leer Vakfı'nın katkılarıyla bir çocuk kitabı yayımlanıyor. Kitabın yazarı Göknil Özkök ve çizeri Kıymet Ergöçen tarafından hazırlanan Fanfar: Müzikli Bir İstanbul Masalı başlıklı kitabın yayın yönetmenliğini Burcu Ural Kopan üstleniyor.

Festivalde kitaba paralel olarak çocuklar için özel bir dinleme listesi de hazırlandı. Çocuklar bu listeyle farklı dönemlerden klasik müzik bestecilerinin eserlerini keşfedebilecek. Kitap, festival boyunca tüm festival mekânlarından, anlaşmalı kitabevlerinden ve İKSV Alt Kat’tan ücretsiz olarak temin edilebilecek.

Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere üç dilde hazırlanan ve ayrıca Braille alfabesiyle de basılan Fanfar: Müzikli Bir İstanbul Masalı kitabında, Lale ve Sinan adlı ikiz kardeşler, Müziklerin Efendisi ile Süreyya Operası’ndan Aya İrini’ye, oradan da Galata Kulesi Meydanı’na uzanan bir yolculuğa çıkıyor. Müziklerin Efendisi, bu yolculukta Lale ve Sinan’a İstanbul Müzik Festivali mekânlarından üçünü gezdirirken, minik okurları çeşitli oyunlar aracılığıyla enstrümanlarla ve bestecilerle tanıştırıyor.

ÇOCUKLARA YÖNELİK İKSV YAYINLARI

Fanfar: Müzikli Bir İstanbul Masalı kitabı, İKSV’nin çocuklara yönelik hazırladığı dördüncü kitap oldu. İKSV, 2015 yılında, çocuklara 1987 yılından bu yana düzenlenen İstanbul Bienali’nin tarihini anlatan Zaman Makinesi ile Renkli Bir Gezinti: Çocuklar İçin İstanbul Bienalleri başlıklı kitabı yayımlamıştı. Daha sonra Bernard van Leer Vakfı’nın desteğiyle ücretsiz olarak dağıtılan çocuk kitapları hazırlamaya başlayan İKSV, 2017 yılında 15. İstanbul Bienali kapsamında Opti ile Pesi: Komşuluk Şarkısı kitabını ve 2018 yılında 4. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında domates soslu makarna yapımı üzerinden çocukları tasarım fikri ve ölçü birimleriyle tanıştıran Uzun, Kocaman, Çok! kitabını yayımladı ve İKSV, 2019’da İstanbul Caz ve Tiyatro Festivalleri ile İstanbul Bienali kapsamında üç çocuk kitabı daha yayımlayacak.