Mayakovski 125 yaşında

Mayakovski’nin 125. yaşı, etkinliklerle kutlanacak. Dünya Şiir Hareketi bildiri yayınlayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şair Vladimir Mayakovski’nin 125. yaşı, çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Şairin doğum günü nedeniyle Dünya Şiir Hareketi “Halka Dönüş” başlıklı bir bildiri yayınlayacak.

20. yüzyılın en büyük şairlerinden Vladimir Mayakovski (1893-1930) bu yıl 125 yaşında. Bütün ülkelerden yüzlerce şairin temsilcisi olan Dünya Şiir Hareketi yıldönümü nedeniyle  “Halka Dönüş” başlığıyla bir bildiri yayımlayarak aynı gün bütün ülkelerde düzenlenecek şiir dinletilerinde şairleri adaletsizliğe karşı seslerini yükseltmeye çağırdı.

İSTANBUL VE ANKARA’DA ETKİNLİKLER

Mayakovski için İstanbul ve Ankara’da etkinlikler düzenlenecek. İstanbul’da Türkiye Yazarlar Sendikası ve Nâzım Hikmet Kültür Merkezi birlikteliğinde düzenlenecek dinletide Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Başkanı Mustafa Köz’ün konuşmasının ve programı sunacak Cansu Fırıncı’nın Dünya Şiir Hareketi’nin bildirisini okumasının ardından, şairler Salih Bolat, Turgay Fişekçi, Ayten Mutlu ve tiyatro sanatçısı Metin Coşkun, Mayakovski şiirleri okuyacaklar. Müzisyen Ekrem Ataer ezgileriyle programa katılacak.

Aynı gün Ankara’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin düzenleyeceği ve yine Dünya Şiir Hareketi bildirisiyle Mayakovski şiirlerinin okunacağı programa, Dünya Şiir Hareketi kurucularından Ataol Behramoğlu, Ankara Nâzım Hikmet Kültür Merkezi başkanı Emre Falay, şair-yazar Abdullah Nefes ve bir gitar dinletisi sunumuyla Ahmet Kanneci katılacaklar.