Bu ülkenin şiire ihtiyacı var!

Metin Altıok Şiir Ödülü'nü bu yıl Tuğrul Tanyol aldı. Tanyol, "Birden bire dönemin içinden fırlayan farklı bir sesti, Metin Altıok" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kırmızı Kedi Yayınevi ve Metin Altıok’un ailesi tarafından bu yıl 9'uncusu verilen "Metin Altıok Şiir Ödülü" sahibini buldu. Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle, "Gelecek Günlerin Şarabı" kitabıyla ödüle değer görülen şair Tuğrul Tanyol'a ödülü verildi.

Tanyol, törende yaptığı konuşmada, kötülüklerden arınmak ve insanları sevmek için ülke olarak şiire daha çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Yoğun olarak şiir okumaya başladığı günlerde Metin Altıok'un ilk kitabı "Gezgin"den etkinlendiğini anlatan Tanyol, "Birden bire dönemin içinden fırlayan farklı bir sesti, Metin Altıok. Birden bire beni kucakladı ve çok sevdiğim bir şair haline geldi" diye konuştu.

Törende sunumu gerçekleştiren Metin Altıok'un kızı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok babasının 1993 yılında Sivas Katliamı’nda öldürüldüğü hatırlattı. Altıok şöyle konuştu:"Elbette Sivas'ta yitirdiğimiz tüm insanları anıyoruz ve asla unutmamak gibi görevimiz, sorumluluğumuz ve inancımız var" dedi.