Kirişci: Bunların millete reva gördükleri şey fakirlik

Maraş'ta konuşan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, muhalefetin yoksullar bir bağı olmadığını savunarak, "Bunlar hep bu topluma tepeden baktılar, ayrıştırdılar, ötekileştirdiler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Maraş'ın Afşin ilçesindeki Ömer Ağa Konağı'nda düzenlenen "İlk Oyum AK Parti'ye İlk Oyum Erdoğan'a" etkinliğine katıldı.

AA'nın haberine göre, seçimlerle ilgili muhalefete yüklenen Kirişçi, "Topraklarımız azaldığı halde son 20 yılda üretimimizi yüzde 32 arttırmışız. 3 milyar 800 milyon dolarlık ihracat yaparken 30 milyar dolara çıkarmışız. Türkiye'nin 2002'deki 36 milyar dolar olan ihracatını onu da getirmişiz 254 milyar dolara çıkarmışız" dedi.

 

'BİZ BULGUR PİLAVI AYRAN VE SALATAYLA DURUMU İDARE EDECEĞİZ, BEYEFENDİLER YİYECEKLER, İÇECEKLER'

"Bu ihracatı kim yapıyor? Bu üretimi kim yapıyor? Bu ülkenin insanları değil mi? Bunlarla gurur duymamız gerekmez mi?" diye soran Kirişci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bunların bu millete reva gördükleri şey, fakirlik değerli kardeşlerim. Bunların garibanla, bu ülkenin asli unsurlarıyla hiçbir organik bağları yok. Ankara'da Çankaya, İstanbul'da Kadıköy, Beşiktaş, İzmir'de Karşıyaka, Adana'da da Çukurova. Arzı endam ettikleri ilçeler bunlar. Kardeşim sen hani sosyal demokrattın? Sen hani fakirden fukaradan yanaydın? Dünyada sosyal demokrat denildiğinde ne anlaşılır? Fakir fukara garip gurabanın olduğu yerler anlaşılır değil mi? Bunlar oralarda var mı? Yok. Bunlar öyle bir dertleri de yok. Çünkü bunların adlarında var ama amellerinde böyle bir şey yok. Bunlar hep bu topluma tepeden baktılar, ayrıştırdılar, ötekileştirdiler. Biz bulgur pilavı ayran ve salatayla durumu idare edeceğiz, beyefendiler yiyecekler, içecekler. Kürklü hanımlar, papyonlu beyler uçağa binecekti biz bunu bozduk mu? Bozduk." (HABER MERKEZİ)