Kıraathane Kitap Şenliği'nde 'Türkiye’de Sanat Yayıncılığı' konuşulacak

Kıraathane Kitap Şenliği'nde "Türkiye’de Sanat Yayıncılığı: Telif Sorunu, Entelektüel Zemin ve Sürdürülebilirlik" konuşulacak. Sohbet, 14 Eylül'de çevrimiçi olarak yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Corpus Yayın, Kıraathane Kitap Şenliği kapsamında, pandemi ve beraberinde getirdiği ekonomik resesyon ile Türkiye'deki sanat yayıncılığını irdeleyecek. Anıl Mert Özsoy moderatörlüğünde gerçekleşecek olan "Türkiye’de Sanat Yayıncılığı: Telif Sorunu, Entelektüel Zemin ve Sürdürülebilirlik" başlıklı sohbete konuk olarak Evrim Altuğ, Merve Akar Akgün ve Ekrem Kahraman katılacak. 

 14 Eylül Salı günü saat 14.00'da çevrimiçi yapılacak olan sohbet, Zoom linki ve Webinar ID ile katılıma açık olacak. (Zoom Webinar ID: 817 3377 9071)

EVRİM ALTUĞ KİMDİR? 

Evrim Altuğ, MÜGSF Televizyon Bölümü ve İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Bölümü’nde (burslu olarak) bir süre eğitim aldı; aynı üniversitede Tasarım Kültürü ve Yönetimi Sertifika Programı’na katıldı. 9. Kanal Televizyonu’nda 1998’de stajyer olarak başlayan ve 2000’de bölüm sorumlusu olarak biten sanat muhabirliğini, 2000-2005 yılları arasında Radikal gazetesi Kültür Sanat Servisi’nde sürdürdü; binden fazla yazı, röportaj ve özel haber hazırladı. 12 Eylül 1980 darbesi ile kapatılıp, 2003’te yeniden faaliyete açılan Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Birliği - AICA Türkiye’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Kısa bir süre Açık Radyo’da, Dr. Ömer Madra eşliğinde “Açık Gazete”leri okudu. 2003’te, İstanbul Bilgi Üniversitesi 3. Performans Günleri’ne Recycled Performance adlı eleştirel bir çalışmayla katılan Altuğ, çok sayıda sergi kataloğu metni yazdı, söyleşiler gerçekleştirdi; dört yıl boyunca, www.gazetem.net sayfasında yazıları yayımlandı. Mart 2006-07 arasında BirGün gazetesinde kültür-sanat editörü ve muhabiri olarak görev aldı. Newsweek Türkiye dergisinin kurucu kadrosunda kültür-sanat alanında çalıştı. Ardından Sabah gazetesine, 2009’a değin, muhabir ve editör sıfatıyla transfer oldu. Henkel Art Award, Pınar Çocuk Resim Yarışması, mamut Art Project, Kahve Dünyası Yanköşe Güncel Sanat Projesi ve Full Art Prize gibi çeşitli sanat projesi ile ödüllerinde jüri üyeliğinde de bulunan Altuğ, Milliyet Sanat, Sanat Dünyamız, Artam Global art and design ve Cumhuriyet gazetesi için yazılar yazdı, Cumhuriyet gazetesinin kültür sanat şefliğini ve muhabirliğini 2013-2015 aralığında yaptı. Halen Art Unlimited, Gazete Duvar, Hürriyet Kitap Sanat, Arkas News ve Borusan Contemporary Blog gibi kaynaklar için bağımsız kültür sanat gazeteciliğini sürdürüyor.

MERVE AKAR AKGÜN KİMDİR?

1984 yılında İstanbul’da doğan Merve Akar Akgün, Saint-Joseph Fransız Lisesi’ni bitirdikten sonra Paris V Üniversitesi, Sorbonne İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Sosyoloji bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede Çağdaş Sanat Sosyolojisi üzerine master yaptı. Fransa’da, Crash, Cahiers du Cinéma, l’Officiel, L'Interview, Doolitle, Jalouse gibi birçok yayında yazar/editör olarak çalıştı. 2015 yılından bu yana bünyesinde beş yayın barındıran Unlimited Publications’un Genel Yayın Yönetmenliğini yürütüyor, yazı yazıyor, çeviri yapıyor.

EKREM KAHRAMAN KİMDİR?

1948 Tarsus doğumlu Kahraman, Tarsus Lisesi  ve İstanbul Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun oldu. Ortaöğretim kurumlarında bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra hayatını tamamıyla sanatçı olarak sürdürmeye karar verdi. Yurt içi ve yurt dışında 100’ün üzerinde kişisel sergi açtı; çok sayıda karma ve grup sergilerine katıldı. Ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldı. 16 resim ödülü kazandı. UPSD (Unesco AIAP'a bağlı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) tarafından “Yılın Onur Sanatçısı” seçildi (2016). 2. Artshow Sanat Fuarı’nda çağdaş sanata katkıları nedeniyle Mehmet Güleryüz ve Ergin İnan ile birlikte yılın sanatçısı ödülünü aldı (2019). Sanatı hakkında çok sayıda broşür, katalog ve kitap yayımlandı; dört belgesel film çekildi. Ulusal ve uluslararası özel ve kamu koleksiyonlarında resimleri bulunuyor.  Plastik sanatlar alanında teorik yazılar yazdı. Yazıları Sanat Çevresi, Türkiye’de Sanat, Genç Sanat, Çekirdek Sanat, CEY Sanat, rh+ Sanat, Artist sanat  dergileri ve Bosphorus SANAT gazetesinde yayımlandı. 2007-2008 yılları arasında Sanatçının Atölyesi dergisini yayınladı. 2011 yılından itibaren Aydınlık Gazetesi'nde çağdaş sanat, sanatın ideolojisi ve ideolojinin sanatı, Çağdaş Sanat Müzeleri vb. üzerine köşe yazıları yayınladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)