Kilis'te kayıp olarak aranan çocuk ölü bulundu: 2 zanlı tutuklandı

Kilis'te okuldan çıktıktan sonra kaybolan 9 yaşındaki çocuk, evinin bulunduğu sokaktaki su kuyusunda ölü bulundu. 2 şüpheli tutuklanırken, soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kilis'te, önceki gün okuldan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Suriyeli 9 yaşındaki Gina Mercimek, iki katlı bir evin bahçesindeki su kuyusunda beline briket bağlı şekilde ölü bulundu. 

İlkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Gina Mercimek, salı günü okuldan çıktıktan sonra evine dönmedi. Ailesi, Mercimek'e ulaşamayınca polise kayıp başvurusunda bulundu. Arama çalışması başlatan ekipler, ailenin oturduğu Okçular Mahallesi'nde, H.B'ye ait müstakil evin bahçesinde Gina Mercimek’in cansız bedenine ulaştı. Beline briket bağlı olduğu belirlenen Mercimek’in cenazesi, ekipler tarafından çıkarılarak otopsi için morga kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, evin sahibi H.B.’yi gözaltına aldı.

TOPRAĞA VERİLDİ

Gina Mercimek'in cenazesi otopsisinin ardından yakınlarına teslim edildi. Küçük kızın cenazesi daha sonra Asri Mezarlık'taki Alaaddini Osmani Camisi'ne götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Gina Mercimek, burada toprağa verildi.

SORUŞTURMADA GİZLİLİK KARARI ALINDI

Su kuyusunun bulunduğu evin sahibi olan H.B'nin ardından, olayla bağlantısı olduğu belirlenen A.A. isimli kişi de gözaltına alındı.

2 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. H.B. ve A.A. çıkarıldığı hakimlikçe "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Ayrıca soruşturmaya ilgili gizlilik kararı verildi. Kilis Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Soruşturma kapsamında gizlilik kararı alınmış olup, soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle ve özenle sürdürülmektedir" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)