Kilisede öldürülen Tuncer Cihan defnedildi

Sarıyer'deki kilise saldırısında öldürülen Tuncer Murat Cihan’ın kuzeni Murat Cihan, "Gezme amaçlı evden çıkmış. Kiliseye gitmiş. İlk defa gitti. Kilise cemaatiyle bir bağlantısı yoktu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne düzenlenen silahlı saldırıda öldürülen Tuncer Murat Cihan’ın cenazesi Kağıthane Nurtepe Cemevi’nde getirildi. Cihan'ın cenazesi, İstanbul'da defnedildi. Cihan'ın ailesi Tuncer’in Sarıyer’e gezmek için ilk defa gittiğini söyledi.

Bayburtlu olan ailenin 20 yıldır Yeşilpınar’da oturduğu öğrenildi. 

Tuncer Cihan’ın kuzeni Murat Cihan, yaptığı açıklamada, “Kilise cemaatiyle bir bağlantısı yoktu. İlk defa gezmek için Sarıyer’e gitti. Giderken kiliseyi görüyor. Oraya giriyor. Ardından öldürüldü” dedi.

“Zaten yüzde 80 zihinsel engelliydi. Öyle her hafta gittiği söylentileri doğru değil. Gezme amaçlı evden çıkmış. Kiliseye gitmiş. İlk defa gitti. Kilise cemaatiyle bir bağlantısı yoktu” diyen kuzen Cihan, “Aile önce Çağlayan’da oturuyordu. Daha sonra Yeşilpınar’a gitti. 20 yıldan fazladır orada yaşıyor. Herhangi siyasi bir örgütle bağlantısı yoktu” ifadelerini kullandı.

 

'KARDEŞİMİZ SAF BİR MELEK GİBİYDİ'

Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, Latin Katolik Cemaati Ruhani Reisi Massimiliano Palinuro, Kağıthane Kaymakamı Niyazi Erten ile Cihan'ın ailesi ve yakınları katıldı. 

İmamoğlu, "Orada saldırıya uğrayan herkes bizim insanımız, vatandaşımız. Çok üzgünüz. Yaralarımızı saracağız. Bu hepimize yapılmış bir saldırıdır. Eminim ki devletimizin tüm kurum ve kuruluşları teyakkuz halinde teröre geçit vermeyecek. İstanbul terör ile anılacak bir şehir değildir. İstanbul inançların kardeşliğiyle anılacak bir şehirdir. Bu tür saldırılara karşı 86 milyon insanımızla karşı koymaya hazır bir milletiz" diye konuştu.

Massimiliano Palinuro da "Dua etmemiz lazım. Kusura bakmayın çok duygulandım. Merhum kardeşimiz saf bir melek gibiydi. Cemaatimizi kurtarmaya çalıştığı için hayatını kaybetti. Minnetimizi, ailesine göndermeye geldik. Allah, üzüntü içinde bulunan aileye teselli versin." ifadesini kullandı.

Cihan'ın cenazesi, törenin ardından Hasdal Mezarlığı'nda toprağa verildi.