Yerlikaya duyurdu: İki katil zanlısı da yakalandı, Biri Tacikistanlı biri Rusyalı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Sarıyer'deki kilise saldırısına ilişkin 2 katil zanlısının yakalandığını duyurdu, biri Tacikistan biri Rusya uyruklu zanlıların IŞİD'li olduğunu değerlendiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'nde bir kişinin öldürüldüğü silahlı saldırı ile ilgili iki kişiyi gözaltına aldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının iki zanlısının da yakalandığını duyurdu polisi tebrik etti. 

Yerlikaya, gelişmeyi sosyal medya hesabından şöyle duyurdu: "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

'BİRİ TACİKİSTANLI BİRİ RUSYALI, DEAŞLI OLDUKLARINI DEĞERLENDİRİYORUZ'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde basın toplantısı düzenleyen Yerlikaya gece yarısı İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş'la birlikte kameraların karşısına geçti. Yerlikaya, gün boyu emniyet güçlerinin 30 ayrı adrese baskın düzenlediğini ve şu ana kadar 47 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Son olarak ise saat 22.00'de belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her iki şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklunun DEAŞ'lı olduklarını değerlendiriyoruz" dedi.

Bakan Yerlikaya, olayla ilgili karanlık noktaların aydınlatılacağını söyledi.

"Biz, Türkiye'nin huzuru diyoruz" ifadesini kullanan bakan Yerlikaya, şöyle devam etti: "Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine ulusal olsun, uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kastedenlere asla ama asla göz açtırmayacağız. Hayatını kaybeden vatandaşımıza, ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum."

REUTERS: SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Öte yandan Reuters haber ajansı, saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini bildirdi. IŞİD'in Telegram kanalından yapılan açıklamada, saldırının 'Yahudi ve Hıristiyanları hedef alma çağrısına yanıt olarak düzenlendiği' belirtildi.

PAPA VE İTALYA'DAN BAŞSAĞLIĞI

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, sosyal paylaşım sitesi X'ten yayınladığı mesajda başsağlığı diledi ve Santa Maria Kilisesi'ne yönelik saldırıyı kınadığını vurguladı. Tajani, olayla ilgili gelişmeleri Ankara'daki İtalyan Büyükelçisi ve İstanbul'daki Başkonsolos'un yakından takip ettiğini dile getirdi.

Vatikan'da, Aziz Petrus Meydanı'nda pazar günü düzenlenen öğle ayini sırasında konuşan Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Fracis de, saldırının mağdurlarıyla dayanışma içinde olduğunu vurgulayarak, "Pazar ayini sırasında saldırı düzenlenen ve bir kişinin öldüğü, İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi cemaatine cok yakınım" ifadelerini kullandı.

Büyükdere Mahallesi'ndeki Santa Maria Kilisesi'nde sabah saatlerinde düzenlenen saldırıya ilişkin soruşurmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütüyor.  Başsavcılığın talebiyle İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, olayla ilgili görsel ve işitsel tüm haber ve sosyal paylaşım sitelerine yönelik yayın yasağı konulmasına karar vermişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayın aydınlatılması için bir başsavcıvekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Barıyer kilise