'Kılıçlı yabancılar dolaşıyor' iddiası yalan çıktı: Dizi çekimi

Eskişehir’de sokakta kılıçla yürüyen ve Zafer Partili Seyit Yücel tarafından 'yabancı uyruklu' olduğu öne sürülen kişilerin TRT'nin kentte çektiği dizinin set ekibi olduğu anlaşıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medyada 'yabancı uyruklu üç şahıs kılıçlarla Eskişehir’de yürüyor' başlığıyla paylaşılan videodaki kişilerin TRT dizisi "Mahsusa Trablus"un set ekibi olduğu anlaşıldı.

Söz konusu video birçok hesap tarafından paylaşıldı. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Yücel de İçişleri Bakanlığı'nı etiketleyerek paylaştığı video için şu ifadeleri kullandı: "Gün ortasında Eskişehir'de ellerinde kılıçlarla yürüyüşe çıkmış 'yabancı uyruklu' din kardeşlerimizi(!) görüyorsunuz... Bunlar kim, ne maksatla böyle bir halde yürüyorlar?"


Öte yandan Mevzu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Enver Gezmiş, o üç kişinin TRT'nin Eskişehir'de çektiği "Mahsusa Trablus" adlı dizinin setinde çalıştığını ifade etti. Gezmiş videonun, set ekibinin kılıçları çekimde kullanılmak otoparktaki araçtan alıp başka bir arabaya götürdükleri esnada kayda alındığını söyledi.



Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü’nün de görüntülerle ilgili araştırma yaptığı ve bahsi geçen 3 kişinin set ekibi olduğunu doğruladığı belirtildi.

BAKAN YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA: ASILSIZ HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı, Eskişehir'de 3 yabancının elinde kılıçla yürüdüğü iddialarına ilişkin, "Videodaki gençler bir film şirketinin Türk çalışanları olup ellerindeki tahta kılıçlar çekilen filmde kullanılan malzemedir" açıklamasını yaptı. Çataklı Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal medya üzerinden Eskişehir'de 3 yabancının kılıçla gezdiklerine dair provokatif paylaşımlar yapılmaktadır. Videodaki gençler bir film şirketinin Türk çalışanları olup ellerindeki tahta kılıçlar çekilen filmde kullanılan malzemedir. Lütfen asılsız haberlere itibar etmeyiniz" dedi. (HABER MERKEZİ)