Kılıçdaroğlu’nun ikinci adresi Bağımsız Türkiye Partisi

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Bağımsız Türkiye Partisi’ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ittifak dışında yer alan siyasi partileri ziyaretleri başladı.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır’ı ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu’nun ikinci adresi Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) oldu. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüştü. Kılıçdaroğlu ve Baş’ın görüşmenin ardından ortak açıklama yapması bekleniyor.

BAŞ MİLLET İTTİFAKI’NA KATILMAYI TALEP ETMİŞ, BU TALEP KARŞILANMAMIŞTI

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Ekim 2022’de Millet İttifakı’na katılıma talebini duyurmuş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu talep üzerine Baş’ı ziyaret etmişti. İYİ Parti Genel Başkamı Akşener bu talebi Millet İttifakı’nın diğer liderleriyle paylaşmış, masadan BTP’nin ittifaka dahil edilip masanın genişlemesi kararı çıkmamıştı.

BAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA: SİYASİ TECRÜBE ABİDESİ

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş bir saatin üzerindeki görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. CHP lideri Kılıçdaroğlu Baş’a teşekkür ederek, “Türkiye’nin pek çok sorunu bu toplantıda dile geldi. Devlette liyakatten ekonomiye, üniversitelerden depremde yaşananlara kadar pek çok konu hakkında karşılıklı düşüncelerimizi ifade ettik" dedi.

Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür eden Baş ise, “Çok verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Kendileri malumunuz bir siyasi tecrübe abidesi. Benim için de çok verimli bir sohbet oldu. Türkiye’nin birçok meselesini istişare ettiğimiz toplantı oldu. Bir masamız vardı, Halil İbrahim soframız olmasa da ikramlarda bulunmaya çalıştık. Sağ olsunlar nazik çerçevede görüşme gerçekleştirdik. Önümüzdeki Cumhurbaşkanı seçiminde de kendilerine başarılar diliyorum. Umuyoruz Türkiye adına çok güzel günler göreceğimiz bir süreçte olacağız. Biz de Türkiye adına, Türkiye’nin yarınları adına çalışmalarımızı yapıp kamuoyuyla süreç içerisinde paylaşacağız” diye konuştu.