Kılıçdaroğlu'ndan 'köstebek' yanıtı: Erdoğan...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Saray’da köstebeğiniz var diyorlar, kim o?" sorusuna "Erdoğan" diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kemal Beyin köstebeği kim?" haberlerine yanıt verdi. Halk TV'den İpek Özbey'in sorularını yanıtlayan CHP lideri, "Saray’da köstebeğiniz var diyorlar, kim o?" sorusuna "Erdoğan" dedi.

 

Millet İttifakı fikrinin ilk nerede oluştuğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "2017’de rahmetli Erbakan’ın ölüm yıldönümü töreninde. Saadet Partisi’nin bir töreni vardı. O törene gidip katıldım. İYİ Parti’nin kurulmasının ardından demokrasi kültürüne tamamen aykırı olarak parlamentoya girmemesi için yapılanlar karşısında demokrasi neyi gerektiriyorsa öyle davrandım. Bunlar bizi bir araya ve bir noktaya getirdi, daha yakın ve samimi olduğumuzda 'Evet demokrasi hepimiz için gerekli, ortak payda üzerine siyaseti inşa edebilmeliyiz' diye düşündük. Türkiye ortak paydasını kaybetti. Yani ilk olarak Erbakan’ın ölüm yıldönümünde aklınıza düştü" ifadelerini kullandı.

O toplantıda kendisini en çok neyin etkilediği sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "Siyasete girdikten sonra şunu gördüm. AK Parti söylemleriyle toplumu aldatıyordu. Bu aldatmayı biz yeterince geniş kitlelere duyuramıyorduk. Çünkü güçlü bir toplumsal destek vardı arkasında. Medyası, AB ile yaptığı sözleşmeler, arkasından bunların hiçbirinin gerçek olmadığı, amacın var olan demokratik sistemi değiştirerek farklı bir evrenin içine Türkiye’nin sokulması, tek adam sistemine girilmesi bunların farkındaydık" dedi.

Özbey'in, "Ne zaman ayrı partiler olarak hareket edeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Türkiye yeniden inşa edilir, demokrasi, medya özgürlüğü, yargı bağımsızlığı gelir, kuvvetler ayrılığı oturur, o zaman her parti kendi olarak hareket eder, ama önce Türkiye’nin düzlüğe çıkması lazım. Yaşadığımız olaylar, derin sorunlar bize şunu gösteriyor: Sorun bir parti sorunu olmayı çoktan aştı, sorun artık bir Türkiye sorunudur. Ortaklaşa almamız gereken temel kararlar var" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)