Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye tezkere tepkisi: Kim bu yabancı askerler?

Grup toplantısında Gezi tutukluları ile ilgili "Haksız yere hapiste tutuluyorlar" açıklaması yapan Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye de tezkere yanıtı verdi. Kılıçdaroğlu "Bu yabancı askerler kim" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Gezi tutukluları haksız yere hapiste tutuluyor.

Geçen hafta Can Atalay'ı, Osman Kavala'yı ve Tayfun Kahraman'ı Silivri’de ziyaret ettim. Ayrıca Çiğdem Mater ve Mine Özerden'i de Bakırköy cezaevinde ziyaret ettim.

Toplumun canını yakan bir sorun var ekonomi... Alış veriş yaptığınızda canınızın yandığını görürsünüz. Öyle bir noktaya geldik ki artık ekonomi dikiş tutmuyor. En büyük paramız 200 lira ile ancak 20 tane simit alabiliyorsunuz. Türkiye borç para bulundu diye sevinen bir ülke oldu. Dünyada gıda fiyatları düştü. Türkiye'de alışveriş yaptığınızda canınız yanıyor.

EMEKLİYE 5 BİN TL ÖDEME

Emekliler için bir şey söylemeyeceğim. Emekliler için söylediğimi hiçbir siyasi parti lideri söylememiştir. Bayramlarda birer maaş alsınlar diye verdiğim mücadele bir noktaya geldi. Emekliler geçinemiyorlar.

Emekliye sonunda dediler ki '5 bin lira ikramiye vereceğiz. Ama çalışan emekliye vermeyeceğiz.' İlk defa ayrımcılık yaptılar. Şu soruyu sormuyorlar. Emekli hangi gerekçeyle çalışıyor. Yeteri kadar aylık vermiyorsun. Bu adam perişan vaziyette. Çalışanı cezalandıran bir modeli inşa ettiler şimdi. Bu da cumhuriyet tarihinde bir ilk. 5 bin lirayı da çok büyük bira para olarak da kimse görmesin. 5 bin lirada büyük para değil 500 tane simit alıyorsunuz.

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Bugün 138 devlet Filistin'i kabul ediyor. Hiçbir dava sivillerin öldürülmesini haklı kılmaz.

TEZKERE TEPKİSİ

Şimdi önümüze bir tezkere getirecekler. Elbette terörle mücadele konusunda biz her yetkiye 'evet' deriz; ama anlamadığım bir şey var. Tezkerede 'Yabancı askerler gerektiğinde Türkiye'ye davet edilebilecek' deniliyor.

Yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesini istemiyorum. Kim bu yabancı askerler?

Birinci sorum, Devlet Bahçeli'ye. Partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi. Bahçeli, bu yabancı asker postallarının Türkiye topraklarını çiğnemesine 'evet' diyor musun, demiyor musun? Bu kadar açık. Bir tek yabancı askerin postalının Türkiye’ye değmesini istemiyoruz. Bana ‘neden’ hayır diyorsunuz diye soruyorlar, milliyetçiyim diyorsan ‘hayır’ diyeceksin." (HABER MERKEZİ)