Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a: Kurnaz bir ajanda çıkmazsa destek vereceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü çağrısına, "Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa her türlü desteği vermeye hazırız" diye yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik "Eğer dürüstsen, samimiysen gel, çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım" çağrısına yanıt vererek, "Eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Başörtülü kadınların hak ve özgürlüklerine kavuşması için önerdiğimiz bu kanuni zırhı sen destekle Erdoğan; eğer arkasında yine kurnaz bir ajanda çıkmazsa tabii ki Alevi vatandaşlarımız dahil, hak ve özgürlükler konusunda getireceğiniz öneriye her türlü desteği vermeye hazırız. Bu kullandığın zehirli dili de artık bırak, çok çirkin bir üslubun var. Türkiye için iyi bir şey yapmaya çalışıyoruz. Senin yasakçı zihniyetine rağmen, özgürlükler getirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

3 Ekim'de sosyal medyadan bir video paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, başörtüsü konusuyla ilgili yasa teklifi sunacaklarını belirterek, "Bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi, grup toplantısından hemen sonra, TBMM'ye sunacağız. CHP Grubu, eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Saray'ın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen, temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminden kati şekilde çıkarmakta kararlıysan, gelin çözümü yasa değil anayasa düzeyinde sağlayalım. Arkadaşlarıma talimatı veriyorum. Adalet Bakanım başta olmak üzere, Anayasa Komisyonu'ndaki arkadaşlarım çalışmalarını hazırlayacaklar. Gerisi CHP ve başındaki zatın derdidir" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)